Døgnrapporten i Hadsten: onsdag den 22. september

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Hadsten er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Særlig Efterforskning Vest: Grundlovsforhør i Retten i Svendborg

Særlig Efterforskning Vest, som er forankret i Østjyllands Politi, foretog efter længere tids efterforskning anholdelse af en 24- årig mand og en 30-årig kvinde på Fyn tirsdag formiddag.
Begge sigtes for omfattende databedrageri mod flere forurettede bosat både på Fyn og i Jylland.

Den 24-årige mand fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg onsdag kl. 10.30. Da anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, ønsker politiet p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen på nuværende tidspunkt.

Den 30-årige kvinde er løsladt, men er stadig sigtet. 

**

 

Demonstration på Aarhus Havn onsdag morgen

Onsdag morgen kl. 05.21 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mindre flok demonstranter havde blokeret indgangen til en virksomhed på Aarhus Havn. Der blev sendt en patrulje til stedet, der kunne konstatere, at der var godt 25 demonstranter til stede.

 

Nogle af dem hang fra en silo, andre hang i nogle udhæng og resten havde blokeret vejene ind til virksomheden, hvilket betød, at de lastbiler, der skulle hente/aflevere materialer på stedet, ikke kunne komme ind. 

Politiet indledte en dialog med både demonstranterne og den pågældende virksomhed med henblik på at finde en løsning. Alt forløb i god ro og orden, og ved 9-tiden begyndte størstedelen af demonstranterne selv at opløse demonstrationen. 17 personer, heraf fire danske statsborgere og 13 udenlandske statsborgere, blev i den forbindelse sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. 

De udenlandske statsborgere blev anholdt og bragt ind til politigården med henblik på registrering og afhøring, hvorefter de alle modtog en straksbøde på 1500 kroner. Der blev herefter iværksat oprydning på stedet, så lastbilerne igen kan køre ind og ud af området. 

Onsdag formiddag er der fortsat syv demonstranter tilbage ved en silo tilhørende en anden virksomhed på havnen - herunder tre personer, der hænger på siden af siloen, og der arbejdes pt. på at få dem alle ned. De kan nu se frem til en sigtelse for husfredskrænkelse. 

**

15-årig sigtet: Tog elefanthue på og sigtede med hardballpistol

En 36-årig kvinde fik sig en forskrækkelse, da hun tirsdag kl. 14.40 kom cyklende ad Søren Frichs Vej i Aarhus tæt på Netto. Her trådte en ung mand iført elefanthue frem med en pistollignende genstand i hånden, og ifølge kvinden råbte han: ”jeg pløkker dig”. Hun skyndte sig videre og ringede kort efter politiet, der hurtigt havde patruljer i området. 

En patrulje fik kontakt til en gruppe unge mænd, som var på stedet, og de blev alle visiteret. Den ene havde en elefanthue og en hardballpistol i lommerne, men han forklarede, at det var hans 15-årige ven, som havde gået rundt med huen og pistolen. Vennen var nu taget hjem. 

Den 15-årige ven blev ringet op og kom tilbage til stedet sammen med sin mor. Han erkendte med det samme, at det ganske rigtigt var ham, der havde haft hardballpistolen i hånden. Han forklarede, at han kun havde sigtet efter vennerne, og at det bare havde været for sjov. 

Han blev sigtet for trusler på livet og de sociale myndigheder blev underrettet. 

**

Bilist sigtet for spritkørsel efter færdselsuheld – fik bil beslaglagt

En 32-årig kvindelig bilist kørte tirsdag kl. 20.07 af vejen og ramte ind i et træ ved Havnevej i Grenaa. 
Et par vidner så uheldet og kontaktede politiet. 

Den 32-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade, og hun fortalte den patrulje, der kom frem, at hun havde været i gang med at sende en sms, da hun mistede kontrollen over bilen. 

Da hun virkede påvirket af alkohol, fik betjentene hende til at blæse i et alkometer. Det viste af to omgange en promille på over 2,0, og hun blev anholdt og sigtet for spritkørsel. 

Kørsel med en promille over 2,0 falder ind under kategorien vanvidskørsel, og derfor blev den 32-åriges bil beslaglagt med henblik på konfiskation. En blodprøve skal nu fastslå hendes præcise promille. 

**

Færdsel

Tirsdag kl. 9.28 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej i Hadsten. En 20-årig kvindelig bilist var et kort øjeblik uopmærksom, da den forankørende bremsede op, og i et forsøg på at undvige bremsede hun og kørte lidt til siden, hvor hun ramte ind i en 63-årig mandlig bilist, som kom kørende i modsat retning. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 20-årige blev sigtet for at have forårsaget færdselsuheldet. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Kjærslund i Viby begået fredag d. 17/9 mellem kl. 10.00 og kl. 18.00
På Th. Nielsensvej i Grundfør begået tirsdag d. 21/9 mellem kl. 7.00 og kl. 12.30

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi