Fars Legestue er et nyt tilbud i Favrskov

Foto: Favrskov Kommune.
Profilbillede

Fra 11. april i år åbner tilbuddet med Fars Legestue for første gang i Favrskov Kommune, og Sundhedsplejen håber, at fædrene vil gøre brug af tilbuddet på tre biblioteker i kommunen. 

Mødregrupper har længe været et skattet tilbud til nybagte mødre. Nu er der øremærket barsel til fædrene, og derfor laver sundhedsplejen et tilbud rettet mod far som Fars Legestue og har også en Far-ambassadør i sundhedsplejen, fortæller sundhedsplejerske Merete Revsbech Paulsen:

"På vores barselsbesøg har vi tidligere spurgt ind til, om far skulle have barsel og i så fald, om der var interesse for at mødes med andre fædre på barsel. Igennem tiderne er der eksempelvis etableret to fædregrupper i Hinnerup-området."

"Fremadrettet vil vi i sundhedsplejen omdøbe mødregrupperne til forældregrupper og på den måde signalere, at forældregrupperne er en oplagt mulighed for fædrene at være en del af, når de går på barsel, og mor starter på arbejde."

"Vi håber ligeledes, at tilbuddet med Fars Legestue på de tre biblioteker vil være attraktivt for mændene. Her kan de etablere netværk i et uformelt forum og samtidig lege og tumle med deres børn og snakke om hverdagen på barsel."

Bliver der stemning for at trække Fars Legestue ud i naturen, står det fædrene frit for, da det gerne skal være fædrene selv, der driver det. Èn gang om måneden vil der typisk være en sundhedsplejerske til stede ved Fars Legestue, så der er mulighed for at få råd og sparring.

Fars Legestue er for de 0-3-årige og deres far. Fars Legestue er et samarbejde mellem Sundhedsplejen og Bibliotekerne i Favrskov Kommune og i partnerskab med Forum for Mænds Sundhed. Læs mere om Fars Legestue.

Tilbuddet er ugentligt, starter efter påske og foregår følgende steder:

  • Hammel Bibliotek 11. april kl. 11-13 (og de efterfølgende tirsdage)
  • Hadsten Bibliotek 12. april kl. 11-13 (og de efterfølgende onsdage)
  • Hinnerup Bibliotek 12. april kl. 11-13 (og de efterfølgende onsdage)

Sundhedsplejen glæder sig til samarbejdet med bibliotekerne.

"Bibliotekerne er tilgængelige med skønne og uformelle rum, der indbyder til aktiviteter og leg. Bibliotekerne får samtidig en god mulighed for at promovere nye gode børnebøger og anden relevant litteratur målrettet fædrene. Sammen med bibliotekerne vil vi løbende evaluere tilbuddet og selvfølgelig holde øje med, om det så også bliver brugt," forklarer Merete Revsbech Paulsen. 

Kilde: Favrskov Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk