Find varer fra hele verden i Huset Dahl

Huset Dahl
Profilbillede
dato

Lidt udenfor Hadsten kan du finde en perle, som er værd at besøge, hvis du er til brugskunst, pynt, smykker og andre ting.

Butikken Huset Dahl er en gammel skole på over 1.000 kvm., som Birgit Dahl er indehaver og bestyrer af. I butikken kan du finde alt til at udsmykke og indrette dit nye – eller gamle – hjem.  


Foto: Huset Dahl

En rejse verden rundt
Birgit er i sin tid uddannet dekoratør, men har brugt mange år på at rejse rundt med hendes mand pga. hans job. Da Birgit og hendes mand havde boet 7 år i Dubai fik hun hurtigt ideen til sin butik. Det kom Birgit meget naturligt, da hun hele sit liv har haft en passion for at udstille og indrette, men de mange rejser gav hende inspiration til at indrette og dekorere med varer fra hele verden.

“Det at sætte ting sammen fra forskellige lande, det gør noget helt specielt,” fortæller Birgit Dahl.

Hos Huset Dahl kan man finde ting fra mange forskellige lande. I butikkens yngre år tog Birgit selv ud og fandt sine varer, som hun så fik sendt hjem til Danmark med container.

I dag kører Birgit og hendes mand to gange om året til Holland for at handle, så butikken har nogle anderledes ting, end hvad man ellers kan finde i Danmark. Det sikrer, at butikken altid har et unikt udvalg, som man ikke finder hos den almindelige isenkræmmer i Danmark. 

Et paradis for højtiderne 
I dag er butikken næsten 19 år gammel og Birgit har været den drivende kraft på hele rejsen. Der er gennem tiden været nogle få ansatte, som har hjulpet Birgit med at afløse i weekender og lign. På nuværende tidspunkt er det dog kun Birgit, du kan finde i butikken, som har åbent fredag, lørdag og søndag.

Op til jul, som er Birgits højsæson, er efterspørgslen på dekorationer, pynt og andet dog ekstra stor, og butikken holder derfor åbent hver dag i november, december og januar.

“Jeg elsker at pynte op, så julehygge over det hele er noget af det bedste jeg ved. derudover laver jeg dekorationer selv, så kunderne kan blive inspireret,” fortæller Birgit.

I julen kommer mange af kunderne forbi butikken for at gå på opdagelse og blive inspireret. Derudover er der mange, som søger hjælp til dekorationer eller oppyntning af hjemmet:

“Jeg elsker at hjælpe kunderne med at sætte ting sammen, så jeg kan give dem et godt råd med på vejen og vejlede dem,” fortæller Birgit. 


Foto: Huset Dahl

Her er noget for alle
Birgit oplever også ofte, at der er kunder, som allerede har planlagt deres køb lang tid i forvejen hjemmefra. Disse kunder er Birgit særlig glad for, fordi de giver hende ekstra inspiration.

“Det er skønt, når der kommer interesserede kunder med en særlig interesse og sætter noget sammen, som jeg måske ikke selv havde tænkt over,” fortæller Birgit og henviser til de mange kunder, som arbejder på et håndarbejdsprojekt eller lign.

Birgit beskriver selv butikkens målgruppe som meget bred. Der kommer både mange helt unge mennesker, som skal flytte hjemmefra og købe ind til deres første, nye hjem samt mange ældre, som skal igang med et projekt eller to. Butikken kan rumme alle aldersgrupper, køn og interesser. 

Birgit Dahl står altid klar til at vejlede og rådgive dig, hvis du mangler gode råd og indretningstips. Kig ind i Huset Dahl og bliv inspireret til din næste boligindretning.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen