Hjemmeplejen går over til elbiler i Favrskov Kommune

Profilbillede

Den 1. september vil der være 12 elbiler klar til at blive brugt i hjemmeplejen, og de 12 elbiler sender 12 benzinbiler på velfortjent pension.

Inden sommerferien besluttede Favrskov Kommune at indkøbe elbiler og gå over til en grønnere bilflåde. I alt har kommunen 68 biler, men nu er 12 af dem elbiler. Det er blevet til ti VW e-up og to Opel Corsa-e. Planen er at de ti af dem skal bruges til at køre i byen og de to skal bruge på længere ruter. Bilerne vil stå til opladning på Plejecenter Hinnerup, hvor der vil blive opstillet 12 lade stationer.

Til foråret, omkring marts vil der blive evalueret om bilerne har levet op til forventningerne, og her er hjemmeplejen et godt sted at afprøve bilerne. Bilerne vil skulle køre både korte og lange ture. Dag, aften og nat. Det vil også ske på alle årstider. Det giver et godt overblik over økonomi, driftsikkerhed og arbejdsmiljø.

Det er kommunens §17 stk. 4-udvalg der de sidste to år har kigget på den kollektive trafik og muligheden for en grøn omstilling. Det er på baggrund af deres fokus, at byrådet har købt de 12 elbiler hjem, som skal bruges i hjemmeplejen.

Kilde: Redaktionen