Kom og march mod ensomhed

Profilbillede

Lørdag d. 18. september kl. 8:00 starter ”March mod Ensomhed” fra Evald Tangs Alle 45 og turen går mod Randers, hvor turen forventes at slutte kl. 13:30 ved Rådhusstræde 1, Randers.

Konceptet ”March mod Ensomhed” sætter fokus på ensomhed, og Patrick Cakirli må kun gå, hvis han har selskab. Er der ingen der går med, må han stå stille. I alt skal Patrick Cakirli gå 1600 km rundt i hele Danmark.

Den lange vandring skal ses som et symbol på hvor vigtigt fællesskab og social ansvarlighed er for kampen mod ensomhed. Det er en måde at sætte nationalt fokus på ensomheden som sundheds- og samfundsproblem.

Man regner med at mere end 380.000 voksne og mere end 20.000 børn føler sig ensomme, og Sundhedsstyrelsen anslår at ensomhed koster Danmark mere end 8 milliarder kr. årligt.

Marchen gennemføres hver år i ugerne 33 – 40, Patrick Cakirli starter i Nexø på Bornholm og slutter i Esbjerg. Marchen skal ses i en større sammenhæng, hvor der arbejdes på at kaste lys på de vigtige fællesskaber, der er så nødvendige for at mindske følelsen af ensomhed.

Der er tilmelding på Facebook her. 

Kilde: Holstebro Kommune: "March mod ensomhed i Holstebro"