Kun en adgangsvej til Høj Stene

Foto: Redaktionen.
Profilbillede
dato

Skibssætningen Høj Stene er et populært udflugtsmål og alene i påsken sidste år var der omkring 2500 besøgende der gerne ville opleve den smukke skibssætningen ved Ormstrup Gods.

Den store opmærksomhed har slidt på området og har skræmt områdets vildt væk. Derfor er der lavet en aftale imellem Ormstrup gods, Moesgaard Museum og Favrskov Kommune valgt at kukke for adgangen ved Borrevej.

Det betyder at det kun er muligt at komme til Høj Stene ved at parkere ens bil ved Kongensbro Kro og gå turen på Trækstien langs Gudenåen. Lukningen har den konsekvens at man ikke kan tage sin hund med, da det ikke er tilladt at tage sin hund med på Trækstien.

Trækstien via Borrevej blev anlagt for at give handicappede og gangbesværede en kortere rute, men på nuværende tidspunkt vil det være den eneste vej hvis man vil se Høj Stene.

Hvad er Høj Stene?

Høj Stene er et rekonstrueret gravmonument opført af Moesgaard Museum, som er formet som et skib, deraf navnet skibssætning.

Op igennem tiden er stenene blevet fjernet og den præcise beliggenhed, er desværre gået i glemmebogen. Gravmonumentet er en af Nordeuropas største gravmonumenter fra jernalderen og der er blevet fundet adskillige smykker af guld.

Kilde: Redaktionen