Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Profilbillede
dato

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.

Kort efter midnatstid natten til tirsdag den 10. oktober 2023 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en bygning på Vissingvej i Hadsten, hvori en mindre gruppe personer befandt sig.

 

Flere patruljer og brandvæsenet blev sendt til stedet, hvor røg- og ildudviklingen havde gjort, at personerne måtte forlade den brændende bygning som følge af de høje flammer på stedet. Bygningen endte efterfølgende med at nedbrænde som konsekvens af den omfattende ildspåsættelse.

 

Ved myndighedernes ankomst til stedet var alle beboere kommet ud, mens bygningen var overtændt. Fem personers blev tilbageholdt for at sikre deres identitet.

 

Kort tid efter blev den ene af dem, en 17-årig ung mand, sigtet og anholdt for at have begået kvalificeret brandstiftelse med overhængende fare for andre personer.

 

”Der er tale om en meget grov og alvorlig sag, som kunne være endt meget værre end den gjorde, da den 17-årige udsatte andre menneskers liv for overhængende fare. Derfor er jeg også tilfreds med rettens afgørelse i sagen,” siger specialanklager Jesper Rubow ved Anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi.

 

Ingen alvorlig tilskadekomst trods sagens uhyggelige alvor

Dommen på tre års fængsel blev gjort ubetinget, og den 17-årige mand fik til domsafsigelsen ved Retten i Randers også sin sag henvist til behandling i Ungdomskriminalitetsnævnet.

 

”Jeg glæder mig over, at både beboere og ansatte på stedet kom ud i live og uden fysiske skader, selvom nogle måtte springe ud fra 1. salen af den brændende bygning. Det er voldsomt farligt at sætte ild til et hus om natten, når der ligger andre og sover i det – og når en 17-årige ung mand bliver idømt tre års ubetinget fængsel, så vidner det også om sagens uhyggelige alvor,” siger specialanklager Jesper Rubow.

 

Den 17-årige har under sagens hovedforhandling ved retten nægtet sig skyldig i sagen. Han udbad sig betænkningstid for så vidt angår dommen og skal fortsat sidde varetægtsfængslet i surrogat efter dommen.

 

Branden på Vissingvej i Hadsten i oktober sidste år medførte større skader på både bygning, bil og indbo for et pt. ikke opgjort beløb.

 

Særligt til pressen:

For yderligere kommentarer til sagen kan medierne kontakte specialanklager ved Anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi Jesper Rubow på telefonnummer 29 10 96 56.

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi