Lang leveringstid på pas

Profilbillede

Borgerservice i Hadsten oplever længere leveringstid af nye pas hos Rigshospitalet, nemlig helt op til 5-6 uger. Det anbefales derfor, at du ansøger i god tid, hvis du skal afsted her i sommerferien. Skal du først afsted efter sommerferien henstilles der til, at du venter til efter sommerferien, så presset mindskes.

Når du skal have et nyt pas, skal du pga. corona først bestille tid til Borgerservice. For at gøre det nemmere for dig, anbefales det, at du inden ankomst til Borgerservice udfylder ansøgningen digitalt. Ansøgningen findes på www.borger.dk.

Hvad skal du vide inden?

Da du som udgangspunkt kun må have et pas, skal du aflevere det gamle, når du ansøger om et nyt. Har du aldrig før fået lavet et pas, skal du huske at tage dokumentation med, f.eks. din dåbsattest. Dit gule sygesikringskort er ikke nok.

Du skal enten tage et godkendt pasbillede med, eller også kan du få taget et billede i Borgerservice. Det koster 125 kr. Derudover skal du også betale for dit nye pas. Der skal betales ved bestilling. Du kan betale med kontanter, Dankort eller med MobilePay. 

Er det et pas til et barn skal i tage barnet med, og er der fælles forældremyndighed, skal begge forældre skrive under på en samtykkeerklæring.

Kilde: Redaktionen