Lokalsamfundet fejrer ny skov i Vejerslev med stor tilslutning og entusiasme

Foto: Favrskov kommune.
dato

Den 14. juni 2024 blev en ny skov indviet i Vejerslev, vest for Thorsø, hvilket markerer en betydningsfuld dag for både lokalsamfundet og naturen i Favrskov Kommune.

Indvielsen af den nye skov blev fejret med stor tilslutning fra både lokale beboere fra Vejerslev og opland samt repræsentanter fra Byrådet og Landsbyrådet. Begivenheden skabte en unik mulighed for at samle folk og fejre naturen sammen.

Deltagerne blev budt på kaffe og træstammer, hvilket satte en hyggelig stemning for hele arrangementet. Mad og drikke gav de fremmødte en god mulighed for at mødes og udveksle tanker om projektet.

Under ceremonien blev der holdt flere taler. Nils Borring, udvalgsformand for Plan- og Landdistriktsudvalget, samt kommunens borgmester, Lars Storgaard, var blandt de talende. Derudover talte Jens Døssing, landsformand for Plant et Træ, og Inge Bugge fra Vejerslev også ved ceremonien, hvor de alle udtrykte deres begejstring for skovrejsningsprojektet.

Selve skovrejsningen var næsten fuldendt med 5.598 af de planlagte 5.600 træer allerede plantet. Under ceremonien plantede deltagerne de sidste to træer, hvilket symboliserede en flot afslutning på det store arbejde, der er blevet lagt i projektet.

Det tilplantede areal ejes af Favrskov Kommune, og alle træerne er danske, hjemmehørende arter, som er doneret af Plant et Træ. Dette sikrer, at skoven er i harmoni med det lokale økosystem og fremmer biodiversiteten i området.

Projektet er sponsoreret af Energiselskabet b.energy A/S, hvilket har været afgørende for realiseringen af skovrejsningen i Vejerslev. Deres støtte har muliggjort denne betydningsfulde tilføjelse til naturen i Favrskov Kommune.

Favrskov Kommune ser frem til fremtidige muligheder for yderligere skovrejsning. Kommunen opfordrer jordejere til at kontakte dem for potentielle samarbejder eller søge tilskud via Landbrugsstyrelsens hjemmeside. Målet er at øge skovarealet og sikre grønne områder for kommende generationer.

https://favrskov.dk/nyheder/ny-skov-indviet-i-vejerslev

Kilde: Favrskov Kommune