Ny genbrugsplads i Hammel for borgere i Favrskov kommune

Profilbillede
Astrid Bruun

Den 29. juli åbner den nye og topmoderne genbrugsplads i Hammel som kan bruges af alle borgere og tilmeldte virksomheder i hele Favrskov kommune.

Den nye genbrugsplads er på 12.000 kvadratmeter og er dermed 3.000 kvm. større end den gamle. Genbrugspladsen ligger på hjørnet af Englandsvej og Italiensvej og tilbyder blandt andet på udvidet åbningstid og det vil være muligt at give brugte og brugbare ting videre til andre.

Målet med genbrugspladsen er at gøre det nemmere for Favrskovs borgere at sortere og aflevere deres affald efter de nye og mere moderne krav.

Den ekstra åbningstid vil ske med selvbetjening og nyt adgangssystem og modsat tidligere vil genbrugspladsen efter ønsker fra borgerne også være åben mandag.

I dagene op til åbningsdagen vil genbrugspladsen være lukket og her henvises til de andre genbrugspladser i området.

Slut med småt brandbart

Tanken bag den nye og forhåbentlig mere brugervenlige genbrugsplads er en bedre sortering. Det betyder at det er slut med containeren ”Småt brændbart” I stedet vil den hedde ”Rest efter sortering” da affaldet efter planen er blevet sorteret og lagt i de rigtige containere.

GI’ og TA’ – lidt forsinket

Det populære genbrugskoncept GI’ og TA’ som kendes fra Hadsten vil også blive implementeret på den nye genbrugsplads. Her er borgerne mulighed for at leverer deres brugbare ting og er velkomne til at tage nyt med hjem. Genbrugshallen vil blive drevet af frivillige.

Kilde: Redaktionen