Nyt fra Hadsten i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hadsten er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

**

 

Peberspray og piller

En patrulje fra Østjyllands Politi tog natten til tirsdag kl. 00.50 kontakt til personerne i en bil på Landevejen i Hadsten. I bilen befandt tre mænd sig, hvoraf den ene – en 25-årig mand – blev fundet i besiddelse af en ulovlig peberspray. Han blev ligeledes fundet i besiddelse af en låsbar foldekniv, og han blev derfor sigtet og anholdt.

Betjentene fandt også frem til en mindre mængde tramadol-piller hos en 26-årig mand. Pillerne blev beslaglagt og manden blev sigtet for besiddelse af ulovlige stoffer.

 

**

 

Ladcykler stjålet fra vuggestue

En vuggestue i Aarhus N må desværre vente nogle dage på igen at kunne komme på tur med sine børn, da der i løbet af weekenden er blevet stjålet to ladcykler med elmotor fra vuggestuen i forbindelse med et indbrud.
Indbruddet er angiveligt blevet begået i perioden fra lørdag d. 3/12 kl. 00.01 til søndag den 4/12 kl. 08.30, og Østjyllands Politi hører gerne om sagen fra mulige vidner.

 

**

Køber og sælger taget på fersk gerning

Både en køber og en sælger af narko fik sig mandag eftermiddag en snak med politiet, da de kort forinden havde foretaget en hash-handel. På en parkeringsplads i Risskov mødtes den 29-årige mandlige køber og den 20-årige mandlige sælger i hvert sit køretøj, inden de igen tog afsked med hinanden. Her blev de dog stoppet af politiet, som på den 20-årige sælger fandt flere tusinde kroner i kontakter og diverse salgsposer med hash og skunk. Køberen blev samtidig fundet i besiddelse af en lignende pose med hash, og han blev sigtet for besiddelse af ulovlige stoffer. Den 20-årige sælger blev sigtet for besiddelse af ulovlige stoffer med henblik på salg, og han blev efterfølgende anholdt.

 

**

 

Brugsstjålet køretøj endte i pavillon

Østjyllands Politi modtog mandag kl. 17.05 en anmeldelse om et færdselsuheld, hvor en personbil var kommet kørende i et t-kryds på Søndervangs Allé i Viby J og efterfølgende kørt igennem en hæk og videre ind i en pavillon i en privat have.

Flere personer blev efterfølgende set flygte fra stedet i to andre køretøjer. Et efterfølgende opslag i politiets systemer viste, at det forulykkede køretøj i pavillonen var blevet meldt stjålet.

Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere.

 

**

 

Molotovcocktail mod lejlighed

Østjyllands Politi modtog natten til tirsdag kl. 04.09 en anmeldelse om, at der var blevet kastet først en brosten og efterfølgende tre molotovcocktails mod en lejlighed på Hadbjergvej i Hadsten. Dette medførte, at en mindre brand opstod kortvarigt.

En maskeret mand var af et vidne blevet set løbe fra stedet, mens et andet vidne havde set to maskerede mænd ved lejligheden, hvoraf den ene havde kastet flasker op mod lejligheden.

Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere.

 

**

 

Fartkontroller på vejene

I løbet af den forgangne weekend har Østjyllands Politi haft to forskellige midlertidige fartkontroller i kredsen.

På E 45 nær Gammel Viborgvej i Tilst målte en fotovogn i perioden fra søndag d. 4/12 kl. 16.37 til kl. 23.00 401 køretøjer, der kørte for stærkt på strækningen, hvor den tilladte hastighed er 110 km/t. De 14 af dem kørte mere end 144 km/t, og førerne kan derfor se frem til et klip i kørekortet. En enkelt bilist kan se frem til en betinget frakendelse, da vedkommende blev målt til at køre med en hastighed på mere end 160 km/t.

Om lørdagen målte en fotovogn på Oddervej i Højbjerg 101 forskellige køretøjer, hvoraf de 9 kan se frem til et klip i kørekortet, da de kørte med en fart på et godt stykke over den tilladte hastighed på 60 km/t. Målingen på Oddervej blev foretaget i perioden fra kl. 15.48 til kl. 22.48.

 

**

 

Færdselsindsats i Aarhus Vest

Trods det noget kedelige mandagsvejr, var der alligevel en del at holde styr på, da vores færdselsfolk mandag aften foretog endnu en færdselsindsats i den vestlige del af Aarhus. 
 
19 personer blev sigtet for følgende forseelser:
 
3 x kørsel i frakendelsestiden.
2 x kørsel uden førerret
6 x hastighed til klip
1 x hastighed til betinget frakendelse / kørselsforbud.
1 x spirituskørsel
1 x rødt lys
1 x brug af håndholdt mobiltelefon
4 x manglende brug af sikkerhedssele
6 x øvrige forseelser

Af særlige sager kan nævnes:

 En 35-årig mand blev på Langdalsvej i Brabrand kl. 1801 på målt til at køre med 69 km/t – mod tilladt 50 km/t. Ved en efterfølgende standsning blev det af politiet konstateret, at føreren ligeledes var frakendt førerretten. Kort tid efter blev det samme køretøj – med den samme fører – standset kl. 1820, igen i Brabrand. Føreren havde i den mellemliggende periode ikke fået erhvervet sig et kørekort, og han fik derfor på ny endnu en sigtelse for kørsel i frakendelsestiden.
 
En 20-årig ung mand kørte på Hasle Ringvej med en hastighed af 118 km/t. mod tilladt 70 km/t. Der venter nu et kørselsforbud og en kommende ny tur hos kørelæreren samt teori- og køreprøve, inden manden igen skal ud at køre bil.
 
En 17-årig ung mand blev standset på Gudrunsvej i Brabrand. Han havde kørekort, hvor alt så fint ud – men den unge mand havde lige glemt reglen om, at man som 17-årig skal have en ældre ledsager med i bilen, der har kørekort.
 
Kl. 21.30 kørte en 30-årig mand ad Holstrupgårsvej i Brabrand, hvor han blev målt til at køre med 82 km/t. mod tilladt 60 km/t. Ved patruljens forsøg på at stoppe ham, fortsatte han sin hurtige tur med politiet i hælene, inden turen endte på Agerøvej i Tilst, hvor han forgæves forsøgte at gemme sig for politiet – uden held. Det viste sig, at manden var frakendt førerretten, da betjentene fik fat på ham.
 
En 18-årig ung mand blev kl. 2035 standset på Stenaldervej i Brabrand. Grundet mistanke om narko blev bilen ransaget og herunder blev der fundet 70 gram skunk.

 

**

 

Færdsel:

Mandag kl. 07.20 skete der et færdselsuheld på Holme Ringvej i Viby J i krydset ved Fredensvej. En 59-årig mandlig cyklist blev påkørt af en 46-årig kvindelig bilist i en højresvingsulykke. Ingen personer kom til skade, men den 46-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Mandag kl. 07.33 skete der et færdselsuheld på Frijsenborgvej i Hammel i krydset ved Fuglsang. En 24-årig mand og en 53-årig mand kørte ind i hinanden med lav hastighed. Ingen personer kom til skade, og der skete begrænsede materielle skader i sammenstødet.

Mandag kl. 10.40 skete der et færdselsuheld på Hovedgaden i Rønde, hvor en 60-årig mand foretog en uvending og kørte ud foran en modkørende. Den anden bil blev ført af en 81-årig mand, men ingen af de to personer kom til skade i forbindelse med sammenstødet. Den 60-årige mand er blevet sigtet i sagen, da han foretog u-vendingen trods dårlige oversigtsforhold på vejen.

Mandag kl. 12.16 blev en 26-årig kvindelig cyklist påkørt af en ukendt bilist på Sankt Anna Gade i Aarhus i C krydset ved Sankt Pauls Gade. Cyklisten var kommet kørende ad Sankt Anna Gade i nordlig retning og blev her påkørt af en ukendt bilist, der ikke overholdte sin vigepligt fra Sankt Pauls Gade, hvor der i forbindelse med et vejarbejde var forringede oversigtsforhold. Bilisten kørte fra stedet efter uheldet. Den 26-årige kvinde blev tilset af en ambulance, men slap umiddelbart fra uheldet uden større skader.

Mandag kl. 16.54 skete der et færdselsuheld på Christian X’s Vej i Viby J, hvor en 50-årig kvindelig cyklist i rundkørslen blev påkørt af en 21-årig mandlig bilist, der ikke overholdte sin vigepligt. Kvinden landede på jorden med smerter i kroppen, og hun blev efterfølgende kørt med ambulance til hospitalet. Den 21-årige mand blev sigtet i sagen for ikke at overholde sin vigepligt. 

 

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Engen i Søften begået mellem fredag d. 2/12 kl. 12.00 og mandag d. 5/12 kl. 13.30.
På Nordre Ringvej i Ryomgård begået mandag d. 5/12 kl. 16.28.
På Norgesvej i Hadsten begået mandag d. 5/12 mellem kl. 04.30 og kl. 19.30.

 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi