Nyt fra Hadsten i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hadsten er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 13.00 fire rumænske mænd på 32, 35, 37 og 39 år, der sigtes for tyveri fra en byggeplads i Tranbjerg begået søndag aften.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der pt. ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Forsøgte at stikke af fra politiet på ulovlig knallert

Natten til mandag kl. 01.40 spottede en patrulje på Solsortevej i Hadsten en knallert, som de gerne ville se lidt nærmere på. Føreren af knallerten ønskede dog ikke umiddelbart at standse, og han forsøgte at køre fra politiet via en sti, hvor han dog mistede herredømmet over knallerten og væltede.

Den ene af betjentene steg herefter ud af patruljebilen og løb hen for at få fat i knallertføreren, der i mellemtiden var kommet på benene igen, havde sat sig op på knallerten og forsøgte at gasse op og køre fra stedet.

Betjenten fik dog hevet ham af knallerten, og den 15-årige dreng blev bedt om at redegøre for, hvor hurtigt knallerten kunne køre. Han oplyste, at han havde pillet ved den, så den kunne køre 55 km/t. Han blev derfor sigtet for kørsel på ulovlig knallert og for ikke at have efterkommet politiets anvisninger.

Derudover blev hans forældre kontaktet og ankom til stedet, hvor de blev orienteret om episoden. De tog deres søn med hjem, mens knallerten blev beslaglagt af politiet med henblik på nærmere undersøgelse.

**

 

Indbrud i parkerede biler

Søndag formiddag fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der havde været indbrud i flere biler, der holdt parkeret på parkeringspladsen ved Firma Sport på Paludan Müllers Vej i Aarhus N. En patrulje blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at der var knust ruder i fire parkerede biler, og at gerningstidspunktet formentlig er et sted mellem lørdag kl. 19.15 og søndag kl. 09.23.

 

Tre gode råd til at undgå indbrud i bilen

  • Tøm bilen for værdier, fjern baggagerumsdække og åbn handskerummet, så det er tydeligt at se udefra, at der ikke er noget at komme efter
  • Luk vinduer og døre helt og lås bilen, når du går fra den
  • Parkér gerne et sted med masser af trafik, lys og evt. videoovervågning

**

Stjal parfumer i Salling

Søndag kl. 15.09 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Salling i Aarhus, hvor vagterne havde tilbageholdt en mand, der, sammen med en anden mand, der var stukket af fra stedet, havde stjålet flere parfumer.

En vagt var blevet kontaktet af en anden medarbejder, der på overvågningen havde set de to mænd gå rundt i parfumeafdelingen, hvor de åbnede flere parfumeæsker. Da de to mænd så vagten, var de begge gået mod udgangen, og her endte det i tumult, hvor det var lykkedes den ene af dem at stikke af fra stedet, mens den anden var blevet fanget af en anden vagt.

Den 36-årige mand blev fundet i besiddelse af tre parfumer, og da politiet ankom til stedet, blev han derfor anholdt og sigtet for butikstyveri.

**

Ild i gryde

Søndag kl. 15.41 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om en brand i en bolig på Hjelmagervænget i Løgten ved Skødstrup. Tre personer havde været i færd med at lave mad og havde blandt andet sat en gryde med olie over. Da de kort efter havde taget låget af gryden, stod der pludselig flammer op, som sprede sig til emhætten.

De tre personer havde forsøgt at slukke ilden i gryden, men da det ikke lykkedes, havde de taget gryden ud af huset, hvorefter de med en vandslange fra haven havde fået slukket ilden, der ikke havde nået at sprede sig til loftet. Der var derfor kun sket skader på emhætten og over kogepladen, men huset var fyldt med røg, hvorfor brandvæsnet hjalp med at få ventileret.

**

Færdsel

Søndag kl. 14.08 skete der et færdselsuheld på Ebeltoftvej i Tåstrup Ved Rønde, da en 40-årig kvindelig bilist overså, at en forankørende bil, ført af en 39-årig mand, var bremset op for rødt lys. Den 40-årige kvinde påkørte den 39-åriges bil bagfra med mindre materiel skade til følge. Der skete umiddelbart ingen personskade.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Borgmester Jakob Jensens Gade i Aarhus C begået mellem fredag den 22/7 kl. 16.00 og søndag den 24/7 kl. 01.30
  • På Højager i Hinnerup begået mellem onsdag den 20/7 kl. 21.00 og søndag den 24/7 kl. 09.00
  • På Asylgade i Odder begået søndag den 24/7 mellem kl. 00.01 og kl. 02.00
  • På Brorsonsvej i Viby J begået søndag den 24/7 mellem kl. 12.00 og kl. 15.00
  • På Syrenvej i Laurbjerg, Langå begået mellem lørdag den 23/7 kl. 15.00 og søndag den 24/7 kl. 18.00
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi