Nyt fra Hadsten i politiets døgnrapport

Profilbillede

Hadsten er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.30 en 20-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for grov vold ved torsdag aften i Hadsten at have slået en 18-årig mand i hovedet med en flaske, så den knustes, hvorefter han stak en 19-årig mand i øret med flasken.

Den 18-årige fik en større flænge på halsen, som han blev behandlet for på skadestuen, men han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 19-årige kom umiddelbart heller ikke alvorligt til skade.

Østjyllands Politi fik kl. 22.53 en anmeldelse om, at to mænd var blevet overfaldet ud for Centralkroen i Hadsten, efter at de angiveligt havde haft nogle uoverensstemmelser med en tredje mand, som de kender i forvejen.

Den formodede gerningsmand var gået derfra, men betjentene på stedet fik et godt signalment, og en patrulje anholdt kort efter den 20-årige mand, som gik rundt i området.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

 

Bølge af indbrud i biler

Østjyllands Politi har det seneste døgn modtaget 17 anmeldelser fra borgere, der har haft indbrud i deres bil. I 11 af sagerne er der dog umiddelbart ikke stjålet noget, og i de resterende sager er der stjålet småting som et par solbriller, en GPS og kontanter.

Oversigt over de anmeldte indbrud:

 • På Elgårdsminde i Søften, Hinnerup begået mellem onsdag den 19/1 kl. 22.30 og torsdag den 20/1 kl. 06.45
 • På Jernaldervej i Søften, Hinnerup begået mellem onsdag den 19/1 kl. 21.00 og torsdag den 20/1 kl. 07.15
 • På Jernaldervej i Søften, Hinnerup begået mellem onsdag den 19/1 kl. 15.00 og torsdag den 20/1 kl. 08.00
 • På Jernaldervej i Søften, Hinnerup begået mellem onsdag den 19/1 kl. 19.00 og torsdag den 20/1 kl. 06.15
 • På Fuglebakken i Hinnerup begået mellem onsdag den 19/1 kl. 17.00 og torsdag den 20/1 kl. 07.30
 • På Fuglebakken i Hinnerup begået mellem onsdag den 19/1 kl. 20.00 og torsdag den 20/1 kl. 07.30
 • På Fuglebakken i Hinnerup begået mellem onsdag den 19/1 kl. 20.30 og torsdag den 20/1 kl. 12.00
 • På Lisbjergvej i Lisbjerg, Aarhus N begået torsdag den 20/1 mellem kl. 00.30 og kl. 07.30
 • På Lisbjergvej i Lisbjerg, Aarhus N begået torsdag den 20/1 mellem kl. 01.00 og kl. 08.00
 • På Skovdalsvej i Viby begået mellem onsdag den 19/1 kl. 19.30 og torsdag den 20/1 kl. 07.50
 • På Herold Svarres Vej i Hornslet begået mellem onsdag den 19/1 kl. 19.00 og torsdag den 20/1 kl. 07.45
 • På Herold Svarres Vej i Hornslet begået mellem onsdag den 19/1 kl. 23.00 og torsdag den 20/1 kl. 07.30
 • På Herold Svarres Vej i Hornslet begået mellem onsdag den 19/1 kl. 23.00 og torsdag den 20/1 kl. 07.30
 • På Aksel Sørensens Vej i Hornslet begået mellem onsdag den 19/1 kl. 16.00 og torsdag den 20/1 kl. 06.30
 • På Bøgevej i Assentoft, Randers SØ begået mellem onsdag den 19/1 kl. 21.00 og torsdag den 20/1 kl. 22.30
 • På Rødtjørnen i Assentoft, Randers SØ begået mellem onsdag den 19/1 kl. 23.30 og torsdag den 20/1 kl. 08.00
 • På Elmevej i Assentoft, Randers SØ begået torsdag den 20/1 mellem kl. 01.00 og kl. 06.00

Østjyllands Politi har i ugens løb modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler – fordelt på 17 i Aarhus Kommune, 12 i Favrskov Kommune, 6 i Syddjurs Kommune og 5 i Randers Kommune.

Det er væsentlig flere anmeldelser end på en normal uge. Politiet har derfor sat øget fokus på området og giver i den forbindelse nogle gode råd om, hvordan man kan forebygge indbrud i biler:

 • Tøm bilen for værdier.
 • Fjern baggagerumsdække og åbn handskerummet, så det er tydeligt at se udefra, at der ikke er noget at komme efter.
 • Parkér gerne et sted med masser af trafik, lys og evt. videoovervågning.
 • Vær opmærksom på mistænkelige personer i dit nabolag og ring til politiet, hvis du observerer noget mistænkeligt.

 

**

Butikstyveri udviklede sig til røveri

Torsdag kl. 16.57 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at flere personer forsøgte at tilbageholde en aggressiv butikstyv, der havde været på besøg hos Rema1000 på Absalonsgade i Aarhus. Her havde han stjålet en RedBull, hvorefter han havde nikket en medarbejder en skalle, da han forsøgte at tilbageholde ham.

Da politiet ankom til stedet, lå gerningsmanden på jorden og blev fastholdt af medarbejderen, der havde fået assistance fra flere andre personer. Betjentene overtog den 15-årige dreng, der, på baggrund af vidneforklaringerne, blev anholdt og sigtet for røveri.

Da den 15-årige efterfølgende blev visiteret, blev han, ud over en RedBull og nogle kiks, fundet i besiddelse af en peberspray og blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven. Hans forældre og de sociale myndigheder blev herefter orienteret om hændelsen.

**

Havde stoffer i bilen og udgav sig for at være en anden

En patrulje på Rosenhøj Bakke i Viby slog torsdag kl. 23.22 nummerpladen på en modkørende bil op i deres systemer, og da de kunne se, at ejeren var frakendt kørekortet, vendte de rundt for at få bilen standset.

Bilisten holdt ind til siden og begyndte at gå fra stedet, selvom betjentene flere gange råbte, at han skulle blive ved bilen. Til sidst lykkedes det at få manden til at standse, og betjentene bad om at se hans kørekort. Det havde han desværre glemt derhjemme, lød meldingen, men han opgav navn og cpr-nummer og forklarede, at det ikke var ham, der ejede bilen.

Betjentene mistænkte dog, at manden ikke talte sandt, og de stillede derfor nogle kontrolspørgsmål om hans adresse og familie. De spørgsmål havde bilisten meget svært ved at svare på, og da han lugtede af hash, valgte patruljen at visitere ham.

I hans lomme lå noget ID på en 21-årig mand, som er identisk med bilens ejer, og da betjentene slog ham op i systemet, kunne de se, at den 21-årige rigtigt nok var den mand, de stod med.

Han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden og for falsk anklage ved at udgivet sig for at være en anden person. Da betjentene fandt flere poser med skunk og hash under ransagningen af bilen, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Under anholdelsen gjorde den 21-årige kraftigt modstand, og det fik han også en sigtelse for.

**

To mænd nægtede at fortælle, hvem de var – begge anholdt

En patrulje standsede torsdag kl. 20.07 en bil i en rutinekontrol på Ringvej Syd i Højbjerg. Føreren af bilen fortalte, at han havde glemt sit kørekort derhjemme og oplyste navn, fødselsdato og adresse. Betjentene fandt dog hurtigt ud af, at det ikke stemte overens, men trods gentagne opfordringer til at opgive sit korrekte navn, holdt manden fast i de oplysninger, han først havde givet.

Han blev til sidst anholdt, og det samme gjorde den passager, han havde med i bilen. Han nægtede nemlig konsekvent at opgive navn eller fødselsdato til politiet.

Begge blev kørt til stationen, hvor det lykkedes politiet at finde frem til mændenes identitet. Føreren af bilen viste sig at være en 21-årig mand, som ikke havde kørekort. Han blev sigtet for kørsel uden førerret og for falsk anklage ved at udgivet sig for at være en anden.

Passageren, også en 21-årig mand, blev sigtet for at nægte at opgive sit navn til politiet. Han blev desuden sigtet for overtrædelse af knivloven, da betjentene fandt en kniv på ham under visitationen.

**

Elever skabte uro på Molsskolen

Torsdag formiddag fik Østjyllands Politi en henvendelse fra et forældrepar, hvis barn går på Molsskolen i Knebel. Her havde der tirsdag ved 14.30-tiden været en episode, hvor tre drenge, der går i 7./8. klasse på skolen, havde blandet nogle ingredienser i en flaske, der efterfølgende eksploderede mellem nogle elever ved skolens busholdeplads.

Østjyllands Politi har været i dialog med både skolen og SSP-konsulent hos Syddjurs Kommune og det skal nu vurderes, hvad der videre skal ske i sagen.

**

Fandt hash, skunk og stort pengebeløb under ransagning

Torsdag kl. 10.27 var en patrulje fra Østjyllands Politi på besøg på en adresse nord for Aarhus, hvor man havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt narkotika. På stedet traf de husets beboer, en 38-årig mand, der blev gjort bekendt med, hvorfor politiet var på stedet.

Boligen blev herefter ransaget, og der blev fundet en større mængde hash og skunk samt et større pengebeløb i kontanter. Den 38-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

**

Havde doping og hash i hjemmet

Østjyllands Politis specialpatrulje tog torsdag kl. 22.30 til en lejlighed i Randers C, hvor de havde mistanke om, at der blev opbevaret stoffer.

Under ransagningen af lejligheden fandt betjentene flere dopingpræparater, en mindre mængde hash og en peberspray. Alt sammen blev beslaglagt, og den 42-årige kvinde, der bor på stedet, blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, for overtrædelse af lov om dopingmidler og for overtrædelse af våbenloven.

**

Fandt hash og kniv i lejlighed

Torsdag kl. 17.18 besøgte Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i det nordlige Aarhus, hvor de fandt en mindre mængde hash og en kastekniv. På stedet befandt sig en 28-årig mand, der blev sigtet for narkobesiddelse og for overtrædelse af våbenloven.

**

Færdsel

Torsdag kl. 10.25 blev en 38-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset på en Tuk Tuk på Sumatravej i Aarhus C.

Torsdag kl. 10.50 skete der et færdselsuheld i rundkørslen ved Komponistvejen/Gl. Viborgvej i Randers NV. En 36-årig kvindelig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt, da hun kom kørende ad Komponistvejen og skulle ind i rundkørslen, hvor hun påkørte en anden bil, der blev ført af en 60-årig kvinde. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade ved sammenstødet. Den 36-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Torsdag kl. 10.57 skete der et færdselsuheld i krydset Nordre Kattegatvej/Tyvhøjvej i Grenaa. En 38-årig mand kom kørende af Tyvhøjvej på en traktor med to anhængere læsset med bigballer. Da han skulle svinge til højre ud på Nordre Kattegatvej mistede han af uvisse årsager herredømmet, så bagerste anhænger trak hele læsset over krydset og ramte autoværnet.

Torsdag kl. 14.29 skete der et færdselsuheld i krydset Langelandsgade/Vestre Ringgade i Aarhus C. En 33-årig kvindelig bilist holdt for rødt lys på Vestre Ringgade ved venstresvingsbanen til Langelandsgade, da hun blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 19-årig kvinde. Den 19-årige kvinde blev kørt til skadestuen for observation, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Torsdag kl. 15.38 blev en 51-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers NV.

Torsdag kl. 16.56 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse og for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset på Kongsvang Allé i Aarhus C.

Torsdag kl. 17.16 fik en 29-årig mand beslaglagt sin bil med henblik på konfiskation, da han for tredje gang inden for kort tid blev taget i at køre bil på trods af, at han er frakendt førerretten. Han blev samtidig sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Torsdag kl. 23.57 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på P.P. Ørums Gade i Aarhus C.

Torsdag kl. 21.04 blev en 44-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Brendstrupsgade i Randers C. Den 44-årige havde en joint i hånden, da han blev standset og blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Under en efterfølgende ransagning af mandens hjem fandt politiet en mindre mængde hash, som blev beslaglagt.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Møllevangsvej i Haslund, Randers SV begået torsdag den 20/1 mellem kl. 09.10 og kl. 10.45
 • På Østre Skovvej i Risskov begået mellem onsdag den 12/1 kl. 09.00 og torsdag den 20/1 kl. 11.00
 • På Skt. Pauls Kirkeplads i Aarhus begået natten til fredag kl. 00.45
 • På Voldbyvej i Hammel begået torsdag d. 20/1 mellem kl. 15.00 og kl. 23.40
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi