Nyt fra Hadsten i politiets døgnrapport

Profilbillede

Hadsten er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 12.30

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 12.30 en 35-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for spritkørsel. Den 35-årige, der er polsk statsborger, blev kl. 21.25 fredag aften i sidste uge standset i sin bil af en patrulje på Tjærbyvej i Randers NØ. 

Da en alkometertest indikerede, at han var for beruset til at køre bil, blev han anholdt og fik foretaget en blodprøve, der viste en promille på over 2,0. 

Da kørsel med så høj en promille, betragtes som vanvidskørsel, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. Han blev i første omgang løsladt, men da anklagemyndigheden har vurderet, at der er grundlag for anmode om en varetægtsfængsling af manden, blev han anholdt igen, da han i går, torsdag, dukkede op på politigården for at høre ind til sin sag. 

Ved grundlovsforhøret vil anklagemyndigheden anmode om varetægtsfængsling i medfør af hjemrejseloven. 

**

 

Sigtet for forsøg på indbrud 

Onsdag morgen kunne en beboer i et villakvarter i Ulstrup se på sin overvågning, at en mand havde forsøgt at bryde ind i hans garage i løbet af natten. Det var dog ikke lykkedes for manden at bryde døren op. Beboeren kontaktede politiet, og ud fra overvågningsbillederne fik de mistanke til en 23-årig mand fra Favrskov. 

Den 23-årige blev kontaktet på sin adresse, hvor betjentene fandt noget tøj, som matchede med det, gerningsmanden på overvågningsvideoen havde på. 

Ved en ransagning af mandens hjem fandt politiet en taser, og den 23-årige blev derfor ud over indbrudsforsøg også sigtet for overtrædelse af våbenloven. 

**

 

Opgav falsk navn og blev anholdt

En 35-årig mand forsøgte onsdag aften at snyde politiet og udgive sig for at være en anden, men det endte med en anholdelse og flere sigtelser. 

Den 35-årige blev onsdag kl. 20.46 standset i sin bil af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand, og da han blev bedt om at vise sit kørekort, forklarede han, at han havde glemt det derhjemme. 

Han opgav navn og personnummer, men da betjentene fik mistanke til, at han ikke var den, han udgav sig for at være, stillede de flere kontrolspørgsmål. 

Manden kunne ikke huske, hvor han boede og havde ikke styr på sine børns navne og alder, men han holdt fast i sin forklaring, trods gentagne anmodninger om at oplyse sit rette navn. Til sidst blev han anholdt og taget med på politistationen. 

Her endte han med at opgive sit rigtige navn, og det viste sig, at han var frakendt kørekortet. Han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden og for at have opgivet falsk navn til politiet. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 7.46 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Grundfør. En 20-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 33-årig mand, der blev skubbet op i en bil med en 28-årig kvinde bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 8.11 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Aarhus C. En 20-årig kvindelig bilist foretog et højresving ind foran en 41-årig mandlig cyklist, der ramte ind i bilen. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 11.37 skete der et færdselsuheld i krydset Chr. Winthers Vej/Silkeborgvej i Åbyhøj. En 58-årig mandlig bilist foretog et højresving og ramte ind i en scooter ført af en 46-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 13.59 skete der et færdselsuheld på Nordre Ringgade i Aarhus N. En 47-årig mandlig bilist kørte ud på vejen og ramte ind i en bil ført af en 58-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 47-årige blev sigtet for at have forårsaget færdselsuheldet. 

Onsdag kl. 16.55 skete der et færdselsuheld i krydset Frederiksbergvej/Viborgvej i Randers NV. En 59-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og kørte op over et helleanlæg, hvor han ramte to skilte. Han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 17.53 skete der et færdselsuheld på Stenaltvej ved Ørsted. En 30-årig mand mistede kontrollen over sin bil og kørte i grøften. Han kom umiddelbart ikke noget til. Da den 30-årige er frakendt førerretten, blev han sigtet for kørsel i frakendelsestiden. 

Onsdag kl. 18.00 skete der et færdselsuheld i krydset Stadion Allé/Havreballe Skovvej i Aarhus C. En 24-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en 60-årig kvindelig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 10 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Alrøvej i Amstrup ved Odder begået mellem tirsdag d. 13/9 kl. 23.00 og onsdag d. 14/9 kl. 6.30
På Kvædevej i Højbjerg begået mellem søndag d. 11/9 kl. 18.00 og tirsdag d. 13/9 kl. 11.00
På Hovvej i Hadsten begået onsdag d. 14/9 mellem kl. 10.30 og kl. 14.15
På Ellebjergvej i Risskov begået onsdag d. 14/9 mellem kl. 9.15 og kl. 15.00
På Kløvervangen i Randers NV begået onsdag d. 14/9 mellem kl. 5.00 og kl. 15.30
På Østerbakken i Ørsted begået onsdag d. 14/9 mellem kl. 8.00 og kl. 16.00
På Nørregade i Odder begået onsdag d. 14/9 mellem kl. 14.00 og kl. 16.00
På Naurvej i Brabrand begået onsdag d. 14/9 kl. 18.56
På Trillegårdsvej i Aarhus V begået onsdag d. 14/9 mellem kl. 15.00 og kl. 21.05
På Schousgade i Randers C begået natten til torsdag kl. 2.15

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi