Nyt fra Hadsten i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hadsten er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

 

Brand i lejlighed i Randers

Søndag kl. 17.34 ringede en kvinde 112, da hun opdagede, at der var gået ild i emhætten i hendes køkken i en lejlighed på Borgergade i Randers. En patruljevogn var tilfældigvis kun 100 meter fra lejligheden, og et minut senere var betjentene på stedet. De havde en brandslukker fra politibilen med, og det var sammen med en balje vand nok til at slukke branden i det røgfyldte køkken. 

Lidt efter kom brandvæsnet også fremme og sikrede, at ilden ikke blussede op igen. 

Ingen kom noget til ved branden, der var opstået ved, at den kvindelige beboer havde glemt en gryde med olie på komfuret. Hun blev efterfølgende sigtet efter beredskabsloven ved at have været uforsigtig i sin omgang med ild. 

**

 

Knive beslaglagt – tre mænd sigtet

Østjyllands Politi anholdt søndag ved tre forskellige lejligheder tre mænd, som alle blev sigtet for overtrædelse af knivloven. 

Første anholdelse skete kl. 17.14 på Spobjergvej i Brabrand, hvor en patrulje i et rutinetjek standsede en bil, hvor en 30-årig mand sad på passagersædet. Under og ved siden af hans sæde lå to køkkenknive, som begge blev beslaglagt, hvorefter den 30-årige blev sigtet. 

Klokken 19.58 blev en 27-årig mand så sigtet ved en anden episode, da en patrulje standsede den bil, han sad i på Åbyvej i Åbyhøj. Under et panel i loftet ved hans side fandt betjentene en kniv, som resulterede i sigtelsen. 

Den tredje anholdelse fandt sted på Inger Christensens Gade i Brabrand kl. 21.00. I et p-hus traf en patrulje en 25-årig mand, som havde en kniv på sig. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven. 

**

 

Kvinde blev snydt af falsk bankmand

En 86-årig kvinde fra Aarhus anmeldte søndag, at hun fredag var blevet snydt af en mand, der havde udgivet sig for at være fra banken. Ifølge kvinden havde manden ringet og sagt, at der var noget galt med hendes dankort, og at hun derfor skulle aflevere kode og kort, så hun kunne få et nyt. 

Kort efter udleverede kvinden sit dankort til en ”bankmedarbejder”, der mødte op på hendes adresse. 

Senere viste det sig, at der var forsøgt hævet en del tusinde kroner på kortet, men forsøget mislykkedes, da banken fik spærret kortet. 

Husk aldrig at udlevere dine personfølsomme oplysninger. Hverken bank, politi eller andre myndigheder vil bede dig om at oplyse dine koder eller møde op for at hente dit kreditkort. 

Tag gerne en snak med dine ældre pårørende om, hvordan de skal forholde sig, hvis de bliver kontaktet af nogen, der udgiver sig for at være fra banken. 

**

 

10 sigtet for kørsel uden sele under færdselsindsats

Østjyllands Politis færdselsafdeling var fredag aften og nat til stede på vejene omkring Randers, Aarhus og Hadsten i forbindelse med J-dag, som gav ekstra mange mennesker i nattelivet. 

Kun en enkelt bilist blev sigtet for spritkørsel, mens 10 blev sigtet for ikke at have sele på. 

I alt kastede indsatsen følgende 27 sigtelser af sig: 
 
10 uden sikkerhedssele
4 ej medbragt kørekort
1 overtrædelse af udlejningsbekendtgørelsen.
1 spirituskørsel
1 reg. bekendtgørelsen, CVR
1 cykel uden lys
1 befordring af passager på cykel
1 fodgænger ej respekteret lyssignal
1 manglende lygteføring på bil
1 indkørsel forbudt ej respekteret
2 kørsel i frakendelsestiden
2 oplysningspligt
1 lov om arbejdsmiljø.

**

 

Færdsel

Søndag kl. 15.49 skete der et færdselsuheld i krydset Harald Jensens Plads/De Mezasvej i Aarhus C. En 22-årig kvinde ramte på sin el-cykel ind i to fodgængere. Cyklisten kom lettere til skade og blev kørt på skadestuen. 

Søndag kl. 16.10 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Brabrand. En 40-årig mandlig bilist ramte ind i en bil ført af en 83-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Randersvej i Lisbjerg begået mellem fredag d. 4/11 kl. 16.00 og søndag d. 6/11 kl. 8.00
På Bragesvej i Spentrup begået mellem torsdag d. 3/11 kl. 8.00 og søndag d. 6/11 kl. 10.30
På Rudolph Wulffs Gade i Aarhus C begået mellem lørdag d. 5/11 kl. 16.00 og søndag d. 6/11 kl. 12.00
På Kanneshøjvej i Fjellerup begået mellem lørdag d. 5/11 kl.14.30 og søndag d. 6/11 kl. 13.30
På Nyager i Foldby begået søndag d. 6/11 mellem kl. 7.00 og kl. 17.00
På Rudbjergvej i Hadbjerg begået søndag d. 6/11 mellem kl. 17.30 og kl. 20.30
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi