Østjyderne er klar til at støtte lokale spisesteder efter genåbningen

Profilbillede

I mange måneder har vi holdt os hjemme, men nu er vi igen klar indtage vores yndlings-restauranter og caféer. Det vækker glæde og optimisme hos de lokale spisesteder – blandt andet B-Sushi i Horsens. Der er dog stadig behov for lidt betryggelse.

Har du savnet at tage ud at spise uden maske, slippe for coronapas-bøvlet og til at blive hængende til midnat eller senere? Så er du langt fra alene!

I en ny landsdækkende undersøgelse, som YouGov har foretaget for Smartbox, er det tydeligt at se, at danskerne har savnet at tage ud at spise uden at føle sig begrænset af restriktioner.

59 procent af indbyggerne i vores region svarer, at det er sandsynligt eller endda helt sikkert, at de tager på café eller restaurant indenfor den kommende måned.

Opbakning til lokale spisesteder
Det vækker glæde hos de lokale spisesteder. Hos B-Sushi i Horsens har de længe set frem til en normal hverdag med fyldte borde og hyggelige selskaber.

”Vi glæder os til, at restriktionerne bortfalder, og vi håber selvfølgelig, at det kommer til at vælte ind med kunder. Det ville være rigtig dejligt. Vi er meget glade for at skabe en god kundeoplevelse, og vi glæder os rigtig meget til at modtage endnu flere kunder i vores restaurant,” siger Benedikte Antonsen, indehaver af B-Sushi.

Hos Smartbox, som er landets største udbyder af oplevelsesgaver, bl.a. til flere østjyske caféer og restauranter, glæder man sig over, at danskerne er klar til at tage ud og få fælles oplevelser.

”Nu kan vi igen tage ud sammen og skabe fælles oplevelser, og vores undersøgelse viser, at danskerne er klar. Det er vigtigt, at vi nu bakker op om alle dem – restauranter, forlystelsesparker, teatre og hoteller – der skaber oplevelser for os. De har brug for det efter to hårde år,” siger René Drewsen, Landechef hos Smartbox.

Brug for tryghed
Selvom der stadig er stor smitte, så skræmmer det ikke. I Smartbox’ YouGov-undersøgelse svarer 17%, at de slet ikke eller i mindre grad ville føle sig trygge ved at skulle ud at spise, mens 45% svarer, at de i høj grad eller meget høj grad føler sig trygge ved at spise ude.

”Vores undersøgelse viser, at selvom vi er klar til at tage ud at spise, er der stadig brug for tryghed. Vi tilbyder flere hundreder oplevelser i det jyske, og restauranter og caféer er meget opmærksomme på at skabe trygge og sikre rammer for kunder og personale. Vi ved, at mange har en oplevelsesgave liggende, og mange overvejer måske at give en oplevelsesgave. Gør det og støt det lokale forretningsliv, og få skabt nye minder sammen. Det trænger vi vist alle til,” siger René Drewsen fra Smartbox.

Spritten bliver stående
Hos B-Sushi går man langt for skabe trygge rammer for gæster og personale og opfordrer til, at man viser hensyn.

”Allerede inden det blev et krav, havde vi sørget for håndsprit til kunderne og sat plader op i butikken. Selvfølgelig har vi gået med mundbind, og vi er flere i personalet, der vil bibeholde mundbindet – også efter restriktionernes ophør. Vi gør alt, hvad vi kan, for at kunderne kan føle, at de får en god aften,” lover en forventningsfuld Benedikte Antonsen.


Kilde: Smartbox

Kilde: Redaktionen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.