Østjyllands Politi: Nyt fra Hadsten - fredag den 3. juli


Hadsten er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Ung mand sigtet for at stjæle og nikke skaller

En 16-årig dreng blev torsdag kl. 15.35 sigtet for tyveri, databedrageri og vold, da han blev anholdt i Bauhaus på Ringvej Syd i Viby. 

Onsdag konstaterede tre medarbejdere i Bauhaus, at nogen var brudt ind i deres garderobeskabe og havde stjålet deres dankort. Efterfølgende var dankortet blevet brugt flere steder af den ukendte gerningsmand. Medarbejderne spærrede deres dankort, og butikken fik kigget overvågningen igennem, hvor de kunne se en ung mand stjæle kortene. 

Torsdag trådte den unge mand fra overvågningen så ind i Bauhaus, og her blev han genkendt af personalet, der bad ham blive på stedet. Den 16-årige nægtede dog frivilligt at blive på stedet, og ifølge personalets forklaringer nikkede han to mandlige medarbejdere en skalle i forsøget på at undslippe. 

Det lykkedes dog medarbejderne at holde på den 16-årige, der blev anholdt, da en patrulje kort efter kom frem. Den unge mand havde flere af de stjålne dankort på sig, og han blev sigtet, og hans forældre og de sociale myndigheder blev underrettet. 

**

 

To mænd anholdt efter uro foran retten

En mindre gruppe mænd skabte torsdag formiddag uro foran Retten i Aarhus i forbindelse med et retsmøde, som involverede nogle af mændenes venner. 

Mændene råbte og var aggressive, og betjente på stedet bad dem derfor gå væk fra retten. En 23-årig mand fortsatte råberiet og kastede en plastikflaske mod en bil. Han blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. En 21-årig mand var utilfreds med, at politiet anholdt hans ven, og han blandede sig gentagne gange højlydt i betjentenes arbejde. Til sidst blev han også anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

De andre mænd, der havde skabt uro ved retten, blev bortvist, og gik frivilligt fra stedet. 

**

 

19-årig fik knytnæveslag i park

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 23.24 en anmeldelse om, at en 19-årig mand var blevet overfaldet i Skanseparken i Aarhus og havde fået et knytnæveslag på kinden. En patrulje kørte til stedet hvor de traf en gruppe på fem unge mænd, som forklarede, at de var blevet overfaldet af en anden gruppe på omkring 10 mænd. 

Mændene forklarede til politiet, at den anden gruppe havde provokeret dem med flere tilråb, og da den ene i venneflokken havde svaret lidt igen, udviklede situationen sig. Gruppen på de omkring 10 mænd tog nu fat i mændene, skubbede dem og væltede dem. En af mændene slog så den 19-årige på kæben med en knytnæve, inden de stak af fra stedet. 

Den 19-årige kom dog ikke alvorligt til skade. 

Østjyllands Politi har foreløbigt signalement på to af mændene, der var med til overfaldet: 

A: 
Afrikansk af udseende, mørk hud
Ca. 15-17 år
Ca. 185-190 cm, spinkel
Sort hår, der er krøllet i toppen og kort i siderne
Iført mørk dynejakke af mærket "Armani" med rød lynlås. Sorte bukser og muligvis hvide sneakers
Havde bæltetaske på
Talte dansk

B
Mellemøstlig af udseende, brun hud
Ca. 15-17 år
Ca. 165-170 cm, buttet
Sort, kort år
Iført grå eller sort dynejakke med små tern
Talte dansk 


Har du oplysninger om overfaldet og gerningsmændene hører Østjyllands Politi gerne fra dig via tlf. 114. 

**

 

To piger sigtet for at knuse skoleruder

En medarbejder på Ellekærskolen i Hasle hørte torsdag morgen omkring kl. 7.15 lyden af nogle vinduer, der blev knust. Han skyndte sig hen til stedet, hvor han så flere ødelagte ruder. Kort derfra traf han to piger på 14 og 16 år. 

Ifølge medarbejderens forklaring forsøgte pigerne at flygte fra stedet, men han løb efter dem og efter et stykke tid, opgav de flugten. Han fik dem til at blive på stedet, mens han ringede til politiet. Pigerne nægtede at have noget med rudeknusningen at gøre, men de blev begge sigtet for hærværk, da patruljen kom frem. 

**

 

Sigtet for at sejle ulovligt på vandscooter

En patrulje, der var på kontrolbesøg i Ebeltoft Havn, opdagede torsdag kl. 18.15 en vandscooter, som sejlede lidt vildt rundt på vandet. Da den 22-årige fører af vandscooteren gik på land, bad betjentene ham fremvise sit vandscooterbevis. Han erkendte nu, at han ikke havde noget, og han blev derfor sigtet for at sejle uden gyldigt bevis. 

For at tage et vandscooterbevis skal du være fyldt 16 år, og du skal både bestå en teoretisk og en praktisk prøve. Sejler du uden bevis, koster det en bøde på 3000 kroner første gang, du bliver standset. Anden gang stiger bøden til 5000 kroner. 

**

 

Løb fra politiet og blev sigtet

En 21-årig mand havde åbenbart ikke lyst til at tale med politiet, da et par betjente ville snakke med ham torsdag kl. 19.49 ved Nåleparken på Jægergårdsgade i Aarhus. Betjentene så manden stige ud af en bil, som havde kørt lidt rundt i området, og da der flere gange er observeret narkosalg i området, besluttede patruljen at kontakte manden. 

Da den 21-årige så betjentene gå imod ham, begyndte han at løbe, og selvom betjentene flere gange råbte, han skulle stoppe, fortsatte han sit løb. I et kort øjeblik mistede patruljen ham af syne, men lidt efter så de den 21-årige ligge under en busk, hvor han forsøgte at gemme sig. 

Han blev anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Den 21-årige havde ikke noget ulovligt på sig og kunne ikke forklare, hvorfor han var flygtet. På den unge mands flugtrute fandt politiet efterfølgende en bunke med en del tusinde kroner kontanter, som han ikke ville vedkende sig. De blev derfor beslaglagt. 

**

 

Narkohund fandt skunk

Østjyllands Politis specialpatrulje foretog torsdag kl. 17.25 en ransagning af et hus i nærheden af Harlev, hvor de havde mistanke om, at der var ulovlige stoffer. 

Med sig havde betjentene en narkohund, og den snusede sig hurtigt frem til nogle poser med skunk, som lå gemt i hjemmet. Den 33-årig mandlige beboer på stedet blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

17-årig havde joint og kniv på sig

En patrulje opdagede torsdag kl. 22.28 en 17-årig ung mand, som sad på en bænk i Rådhusparken i Aarhus og røg en joint. Betjentene sigtede ham for besiddelse af euforiserende stoffer og visiterede ham på stedet. 

I den 17-åriges ene lomme lå en dolk, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven. Hans forældre og de sociale myndigheder blev derefter underrettet. 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 6.42 skete der et færdselsuheld i en rundkørsel ved Snærildvej/Grobshulevej i Odder. En 52-årig kvindelig bilist kørte frem i rundkørslen og ramte ind i en 55-årig mandlig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Torsdag kl. 10.15 blev en 31-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Skelvangsvej i Randers NV. 

Torsdag kl. 11.51 skete der et færdselsuheld i krydset Bodevej/Rougsøvej i Bode ved Ørsted. En 24-årig kvinde svingede til venstre ad Bodevej, da hun blev ramt bagfra af en 53-årig mandlig bilist, som kom kørende ligeud. Kvinden kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 12.11 skete der et færdselsuheld i en rundkørsel ved Ryomvej/Nørregade i Fårup ved Rønde. En 82-årig mandlig bilist kørte lige ud i rundkørslen og ramte et helleanlæg. Bilisten kom umiddelbart ikke noget til. Han blev efterfølgende sigtet for manglende agtpågivenhed i trafikken. 

Torsdag kl. 13.16 blev en 39-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hadbjergvej ved Vinterslev tæt på Hadsten

Torsdag kl. 14.39 skete der et færdselsuheld på Elmevej i Hammel. En 19-årig kvinde kom kørende på el-cykel, da hun ramte ind i en 86-årig kvinde, som skulle til at krydse vejen til fods. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Torsdag kl. 16.30 skete der et færdselsuheld i krydset Østerløkkevej/Dalen på Samsø. En 61-årig mandlig cyklist bremsede hårdt op, da en bilist kørte hurtigt hen mod hajtænderne i krydset. Opbremsningen var så hård, at cyklisten faldt hen over styret og ned på asfalten. Han kom dog umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 48-årige bilist og den 61-årige cyklist var ikke helt enige om, hvorvidt bilen var bremset før eller efter hajtænderne. 

Torsdag kl. 18.12 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Aarhus C. En 18-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 34-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til. 

Torsdag kl. 19.40 blev en 56-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Asser Rigs Vej ved Randers SØ. 

Torsdag kl. 19.49 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nørre Boulevard i Randers C. 

Torsdag kl. 20.14 blev en 37-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset på Præstegårdsvej på Samsø. 

Torsdag kl. 22.46 blev en 37-årig kvindelig bilist standset på Løgstørvej i Randers SV og sigtet for at køre uden førerret. Da hun flere gange den seneste tid er blevet taget i at køre uden kørekort, blev hendes bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Silkeborgvej i Åbyhøj begået torsdag d. 2/7 mellem kl. 00.00 og kl. 4.00
På Jens Baggesens Vej i Aarhus V begået fredag d. 3/7 kl. 1.06
På Gærdetoften i Randers NV begået fredag d. 3/7 kl. 2.40

Kilde: Østjyllands Politi