Kilde: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: Nyt fra Hadsten - torsdag den 30. juli

Hadsten er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Fremstilling i Randers kl. 13.30

Østjyllands Politi fremstiller i grundlovsforhør i Retten i Randes kl. 13.30 to mænd på henholdsvis 27 og 56 år. Mændene sigtes for kvalificeret vold begået mod en 27-årig mand onsdag aften på en adresse i Hadsten.

Anklager anmoder om lukkede døre.


**

 

Den mobile politistation på Aarhus Ø

Den mobile politistation kører i dag til Aarhus Ø, og betjentene er klar til at tage en snak med alle, der kommer forbi. Stationen står efter planen i Aarhus Ø ca. kl. 11-14.


**

 

Borger eftersatte og tilbageholdt indbrudstyv

En patrulje blev onsdag aften kl. 20.08 sendt til en adresse i Aarhus C, hvor en 30-årig mand var løbet efter tre formodede gerningsmænd til et indbrud.

Den 30-årige forklarede, at han havde set en gruppe på tre mænd gå ind i en baggård, hvor de skaffede sig adgang til et kælderrum. Mændene medbragte sportstasker og kiggede sig nervøst omkring. Den 30-årige fulgte derfor efter og spurgte, hvad de lavede, og sagde at han ville ringe til politiet. Det fik de tre mænd til at løbe deres vej, og den 30-årige satte efter dem. Under flugten smed de tre mænd flere genstande fra sig, blandt andet flere smykker og en mobiltelefon.

Den 30-årige fortsatte efter to af mændene ind i parkeringskælderen under Bruuns Galleri, hvor det lykkedes ham at tilbageholde den ene, mens han mistede den anden af syne. Kort efter ankom en patrulje til parkeringskælderen, hvor de anholdt den 18-årige mand, som den 30-årige havde tilbageholdt. Den 18-årige blev anholdt og sigtet for indbrud og taget med på politistationen.

I mellemtiden mødte en anden patrulje tæt derved en 26-årig mand, som passede til beskrivelsen af den ene af de to andre formodede gerningsmænd. Den 26-årige blev ligeledes anholdt og sigtet for indbrud. Politiet har en formodning om, hvem den tredje mistænkte er.


**

 

Vin-tyveri endte i røveri

Et tyveri i et supermarked i Tranbjerg udviklede sig onsdag formiddag til et røveri.

Lederen af supermarkedet blev kl. 11.09 af en ansat gjort opmærksom på en 30-årig mand, som havde gemt to flasker vin under sit tøj. Den 30-årige gik kort efter igennem kasselinjen uden at betale, hvorefter lederen konfronterede ham og bad ham enten betale for vinen eller stille dem tilbage. Den 30-årige stillede først vinen fra sig og gik, men vendte kort efter tilbage og tog de to vinflasker igen.

Lederen fulgte nu efter den 30-årige, mens hun tog kontakt til politiet. Den 30-årige blev dog mere og mere aggressiv og truende i sit kropssprog over for lederen, og kom efter et stykke vej med flere trusler, før han slog ud efter hende med vinflaskerne. Han slog og skubbede hende derefter flere gange, før han gik væk med to flasker.

Den 30-årige mand blev kort efter anholdt på sin bopæl og sigtet for røveri.


**

 

Brand i ubeboet gård i Grenaa

Østjyllands Politi modtog onsdag kl. 22.20 anmeldelse om brand på en gård tæt ved Grenaa. Ved ankomst havde brandvæsnet allerede fået ilden slukket, og indsatslederen kunne fortælle, at branden var opstået i en lænestol i stuen. Gården var ubeboet og ingen kom til skade.

Den nærmere årsag til branden skal nu undersøges yderligere.


**

Færdsel

En 18-årig mandlig knallertfører blev onsdag kl. 13.16 sigtet for at køre på en tunet knallert og for ikke at efterkomme politiets anvisninger, da han blev standset af en patrulje på Ørnevænget i Hadsten.

En 27-årig mandlig bilist blev onsdag kl. 18.05 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nordjyske Motorvej ud for Ødum. Den 27-årige blev desuden sigtet for at køre for stærkt, for at overhale højre om og for kørsel i frakendelsestiden.

En 24-årig mandlig bilist blev onsdag kl. 22.03 sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Herredsvej i Aarhus V.

En 70-årig mandlig bilist blev natten til torsdag kl. 01.55 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Rødlundvej i Lillering ved Harlev begået mellem den 28/7 kl. 23.00 og den 29/7 kl. 10.00
På Holmegårdsvej i Højbjerg begået mellem den 23/7 kl. 00.00 og den 29/7 kl. 13.30
På Skov gårdsvænget i Tranbjerg begået den 29/7 mellem kl. 08.15 og kl. 16.00
På Reginehøjvej i Aarhus Nord begået den 29/7 mellem kl. 12.00 og kl. 15.00
På Årslev Møllevej i Brabrand begået den 30/7 kl. 03.50

Flere artikler