Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Hadsten - onsdag den 28. april

Kilde: Østjyllands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Hadsten er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Fuld bilist stak af fra færdselsuheld

Tirsdag kl. 23.20 skete der et færdselsuheld ved krydset Ravnsøvej/Grenaavej i Risskov. To biler holdt for rødt lys ved krydset, da føreren af den forreste bil, en 46-årig mand, pludselig satte i bakgear og bakkede ind i den bagvedholdende bil, der blev ført af en 45-årig mand. Begge mænd, og en mandlig passager i den forreste bil, steg herefter ud for at besigtige skaderne.

En 24-årig kvindelig bilist, der havde overværet det hele, holdt ind i en buslomme og råbte, om hun kunne hjælpe med noget. Den 45-årige mand kom hen til hende og sagde, at føreren af den anden bil var spirituspåvirket, og kvinden ringede derfor efter politiet. I samme øjeblik satte de to mænd fra den forreste bil sig ind i bilen igen og kørte fra stedet.

Kvinden aftalte med politiet, at hun skulle køre efter bilen, så hun kunne guide betjentene til den rigtige placering. Kort tid efter fik en patrulje kontakt til bilen, der blev standset umiddelbart efter krydset Grenaavej/Mejlbyvej.

Da betjentene tog kontakt til bilens fører, kunne de også konstateret, at han var spirituspåvirket, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Da det viste sig, at han heller ikke havde generhvervet førerretten, blev han også sigtet for kørsel uden førerret. Han blev desuden sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have bakket ind i en anden bil, og for ikke at have overholdt sine forpligtelser i forbindelse med et færdselsuheld.

Da den 46-årige mand er polsk statsborger bliver han foreløbigt tilbageholdt på udlændingeloven i op til 3x24 timer.

**

 

Opmærksom borger fik stoppet overfald

Tirsdag kl. 08.04 gik en 32-årig kvinde fra Bronzealdervænget gennem et grønt område mod Holmstrupgårdvej, da hun bemærkede en mand, der sad sammen med sin hund i en parkeret bil. Kvinden har forklaret til politiet, at hun fortsatte med at gå i retning mod Holmstrupgårdsvej, da manden fra bilen pludselig stod ved siden af hende.

Manden tog fat i hende, mens han holdt sin hånd over hendes mund, så hun ikke kunne råbe om hjælp. I samme øjeblik kom en 38-årig mand kørende forbi. Han bemærkede, at manden forsøgte at forgribe sig på kvinden ved at tage hende på brysterne. Han syntes det hele så meget forkert ud, og han vendte derfor bilen og kørte hen til de to personer.

Manden havde i mellemtiden fået kvinden lagt ned på jorden, hvor hun forgæves forsøgte at komme fri. Da den 38-årige mand havde fået vendt rundt, steg han ud af bilen og råbte til gerningsmanden, der med det samme slap sit tag i kvinden og løb derfra.

Den 38-årige mand nåede ikke at få fat i gerningsmanden, men hjalp i stedet den forurettede kvinde og fik ringet efter politiet. De gik derefter begge hen til gerningsmandens bil og afventede, at han skulle komme retur.

Mens en patrulje var på vej til gerningsstedet, fik politiet en henvendelse fra Egebakkeskolen, hvor en medarbejder var blevet kontaktet af en meget forvirret mand. På baggrund af det signalement som den forurettede kvinde og vidnet havde givet til politiet, blev det konstateret, at der var tale om gerningsmanden, og den 42-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for vold og forsøg på blufærdighedskrænkelse.

**

 

Uenighed om busafgift endte i tumult og anholdelse

Tirsdag omkring kl. 14.45 stod to buskontrollører på en bus ved Viby Torv for at tjekke, om buspassagerene havde købt billet. Da de to kontrollører steg ombord bemærkede den ene, en 35-årig mand, en passager, der, ved synet af de to kontrollører, skyndte sig at registrere sit rejsekort.

Den 35-årige kontrollør har forklaret til politiet, at han tog kontakt til buspassageren og oplyste, at det ikke var lovligt, da man skal registrere sit rejsekort med det samme, man stiger ombord. Kontrolløren ville give passageren en afgift, men han oplyste blot flere forskellige personnumre og blev til sidst bedt om at stige af bussen igen med henblik på konstatering af ID.

Idet de gik ud af bussen, satte manden pludselig i løb, og vagterne løb efter ham. Manden forsøgte ifølge kontrollørerne at stikke af gennem en hæk ved Tomsagervej, men her fik den 35-årige kontrollør fat i hans ben og fik ham lagt på jorden. Kontrolløren har forklaret, at han forsøgte at holde manden på jorden, men at manden bed ham i armen og efterfølgende gav ham et knytnæveslag i hovedet.

Med hjælp fra sin kollega fik kontrolløren holdt manden nede, mens der blev ringet efter politiet. Da politiet ankom til stedet, blev den 50-årige mandlige buspassager anholdt og sigtet for vold mod nogen i offentlig tjeneste.

**

 

Brand i sommerhus

Natten til onsdag kl. 00.25 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en sommerhus på Annettevej i Gjerrild ved Grenaa. En familie med mor, far og tre børn lå og sov på 1. sal, da den 36-årige kvinde vågnede ved, at det lød som om, noget blev knust.

Da hun stod ud af sengen, kunne hun se, at der stod flammer op langs væg og loft, og hun skyndte sig at springe ud fra altanen og hente en stige, så resten af familien kunne komme ud af huset.

Da politiet ankom til stedet, var alle ude af huset og brandvæsnet var i fuld gang med slukningsarbejdet. Branden blev slukket, men sommerhuset havde taget så meget skade, at det ikke længere var muligt at bo i. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

 

Kørte rundt med salgsposer i bilen

Tirsdag kl. 19.50 standsede en patrulje en bil på Jernaldervej i Aarhus V for at lave en rutinekontrol af bil og fører. Bag rattet sad en 19-årig mand, der blev gjort bekendt med, at betjentene ville se lidt nærmere på bilen. Under ransagningen fandt betjentene en mindre mængde hash og skunk fordelt i små salgsposer. Den 19-årige mand blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

**

 

Brand i lade

Tirsdag kl. 16.54 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en lade på Jegstrupvej i Hasselager. Da politiet ankom til stedet kort tid efter, havde brandvæsnet allerede slukket ilden og var i gang med efterslukningsarbejdet. Det viste sig, at ilden var opstået i en lade, der bliver brugt til opbevaring, men den var hurtigt blevet slukket og havde ikke nået at sprede sig til andre bygninger. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 07.19 skete der et færdselsuheld i krydset Åby Ringvej/Jernaldervej i Aarhus V. En 22-årig kvindelig bilist kom kørende ad Åby Ringvej og skulle lige over i krydset ved Jernaldervej, da en modkørende bil, ført af en 55-årig kvinde, svingede til venstre ud foran den 22-åriges bil. Der skete sammenstød mellem de to biler, men umiddelbart kun med materiel skade til følge. Den 55-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 11.58 skete der et færdselsuheld i krydset Stobdrupvej/Elmelundsvej og Landevejen i Hadbjerg, Hadsten. En 34-årig kvindelig bilist kom kørende ad Elmelundvej, og kørte frem for ubetinget vigepligt i krydset ved Landevejen, hvor hun kørte sammen med en anden bil, der kom kørende ad Landevejen. Sammenstødet medførte betydelig materiel skade, men umiddelbart ingen alvorlig personskade.

Tirsdag kl. 14.53 skete der et færdselsuheld i krydset Mejlgade/Nørreport i Aarhus C. En 23-årig mandlig cyklist kom kørende ad Mejlgade og kørte direkte ind i en bus, der kom kørende ad Nørreport. Cyklisten blev efterfølgende tilset i en ambulance og kørt til tjek på skadestuen. Han var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Tirsdag kl. 16.26 skete der et færdselsuheld på Hasle Ringvej i Aarhus N, hvor to biler kørte sammen i forbindelse med et vognbaneskift. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 16.34 skete der et færdselsuheld på Havkærvej i Tilst En 28-årig motorcyklist mistede herredømmet over sin motorcykel på en parkeringsplads, hvorefter han påkørte en 29-årige mand og dennes bil. Den 29-årige blev slynget op i luften og var kortvarigt ikke ved bevidsthed. Han blev kørt til kontrol på skadestuen, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Tirsdag kl. 18.58 blev en 72-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Østergade i Hadsten.

Tirsdag kl. 19.35 blev en 56-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers C.

Tirsdag kl. 19.55 blev en 33-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Drasbeksgade i Kolind.

Tirsdag kl. 22.21 skete der et færdselsuheld i krydset Havkærvej/Viborgvej i Tilst. En 34-årig mandlig bilist kom kørende ad Viborgvej og skulle lige over i krydset ved Havkærvej, da en modkørende bil, ført af en 18-årig mand, svingede til venstre ud foran den 34-åriges bil. Der skete sammenstød mellem de to biler, men umiddelbart kun med materiel skade til følge.

Tirsdag kl. 22.55 blev en 30-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Kaj Munks Vej i Viby J.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Flere artikler