Verdensmålene som nutidige hulemalerier i Hinnerup

Profilbillede
dato

Eleverne fra Rønbækskolen har sammen med Kunstner Morten Tropp deltaget i projektet ”Kunst på tværs”. Formålet med projektet er at vække børn og unges kreativitet, fantasi og nysgerrighed på et så stort emne som verdens globale udfordringer og muligheder.

Det har været 4. B og 5. A fra Rønbækskole, der har deltaget i projektet.  

Det er tunnelen under Ådalsvej ved Rønbækskolen, der ligger væg til nutidens hulemalerier.

Morten Tropp, lærere og ikke mindst eleverne snakker om FN’s Børnekonvention og de 17 verdensmål og emmer som børns behov, rettigheder og medindflydelse har været oppe og vende. De samme har emner som klima, bæredygtighed, fattigdom, slut og ligestilling mellem kønnene.

Det brede tema har gjort at det har været nemt for børnene finde passende emner at male i tunnelen. Malingen har børnene selv været med til at udvinde af blandt andet rødbeder, græs, blade, tang og knust kalk fra Djursland. Malingen er dermed uden kemi og vil med tiden tone ud og skal enten males op igen eller også skal tunnelen danne baggrund for et nyt projekt.

Projektet ”Kunst på Tværs” er støttet af Region Midtjylland og initiativtagere er Netværk for Børne- og Ungekultur i Region Midtjylland.

Kilde: Redaktionen