Østjyllands Politi: Nyt fra Hadsten - mandag den 29. juni


Hadsten er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Autocamper-tyv afsløret af forkert lygteføring

Søndag kl. 23.45 blev en patrulje på H.C. Andersens Boulevard i Åbyhøj opmærksom på en autocamper, der kørte med forkert lygteføring. Patruljen lyste mod autocamperen og føreren, hvorefter de vendte rundt og kørte efter autocamperen, hvor førerdøren nu stod åben, mens den trillede langsomt frem gennem krydset Søren Frichs Vej/Viby Ringvej, inden den endte på cykelstien og fortovet.

Da betjentene gik hen for at tale med føreren, var han forsvundet, og de kunne se, at der var blevet smadret en rude og tændingslåsen var opbrudt. Desværre for den forsvundne fører var det en hundepatrulje, der havde kørt efter ham, så de satte straks hundene på sporet af vedkommende. Hundene fik hurtigt færd i retning mod XL Byg på Åbyvej, hvor det viste sig, at føreren havde forceret et hegn med pigtråd foroven – og her måtte hund og fører give fortabt.

Kort efter så de en person, der passede på signalementet af føreren, gå inde på XL Bygs område. Han gik frem mod betjentene og erkendte med det samme, at han havde stjålet autocamperen. Der blev klippet et hul i hegnet, så den 51-årige mand kunne komme ud, hvorefter han blev anholdt og sigtet for brugstyveri af autocamperen. Han blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

**

 

Ukrudtsbrænder skyld i brand

Søndag kl. 11.28 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i et brændeskur på Balevej i Ommestrup, Mørke. Det var en nabo, der opdagede branden, idet husets ejer ikke var tilstede. Naboen skyndte sig at fjerne to plæneklippere og en gasflaske, der stod i skuret. På gasflasken var der påmonteret en ukrudtsbrænder, og det viste sig, at husets 46-årig mandlige beboer havde været i gang med at fjerne ukrudt ca. en time forinden.

Det var efter alt at dømme brug af ukrudtsbrænderen, der var skyld i at brændeskuret udbrændte. Der skete dog ingen skade på andre bygninger. Den 46-årige mand blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven ved at have været uforsigtig med ukrudtsbrænderen.

**

 

Vågen borger fandt 35.600 kroner - og en mascara

Søndag kl. 18.38 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 59-årig kvinde, der havde gået en tur gennem Haveforeningen Trillegården i Aarhus V, hvor hun ved en hæk havde fundet en grøn, gennemsigtig pose fyldt med penge. I posen lå der 35.000 kroner og ved siden af lå der yderligere 600 kroner og en mascara.

Pengene er nu i politiets varetægt, men Østjyllands Politi hører gerne fra personer, der mener at mangle en grøn, gennemsigtig pose med 35.000 kroner i – og måske også en mascara. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

 

Kvinde fundet i Lilleåen er identificeret

Søndag kl. 10.58 fik Østjyllands Politi en anmeldelsen fra en borger, der havde fundet en livløs kvinde drivende i Lilleåen ved Hadsten. Kvinden blev reddet op af vandet, men hendes liv stod ikke til at redde. Da hun ikke blev fundet i besiddelse af nogen former for identitetspapirer, og det ikke umiddelbart var muligt for politiet at fastslå hendes identitet, lagde Østjyllands Politi søndag et billede af hende ud på Twitter, hvilket medførte flere henvendelser fra offentligheden vedrørende mulig identitet på kvinden. Politiet har nu fået kontakt til kvindens pårørende, der har identificeret hende. Der er tale om en 80-årig kvinde fra lokalområdet. Der er i øvrigt ikke umiddelbart noget, der tyder på, at kvinden er blevet udsat for en forbrydelse, men det skal nu undersøges nærmere.

**

 

Sportstasken var fuld af make up og deodoranter

Søndag kl. 15.27 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Føtex på Mariagervej i Randers NV, hvor man havde tilbageholdt en butikstyv. En af butikkens medarbejdere havde hørt alarmen gå ved Scan Selv-kasserne og tog kontakt til en mand, som hun bad fremvise en kvittering. Manden viste en kvittering på en pakke køkkenruller og to pakker morgenmadsprodukter – hvoraf den ene var åbnet. Dette undrede medarbejderen sig over, og hun spurgte derfor manden, hvad han havde i sin sorte sportstaske, der så ret fyldt ud. Manden åbnede derefter selv sportsasken, der var fyldt med make up og deodoranter til en værdi af godt 4000 kroner.

Medarbejderen bad manden følge med ind i baglokalet, hvorfra der blev ringet efter politiet. Den 24-årige rumænske mand blev anholdt og sigtet for butikstyveri og fik en straksbøde på 8000 kroner. Manden forklarede, at han havde været i Danmark i fem dage og forsøgte at finde arbejde som chauffør. Manden vil nu være tilbageholdt i op mod 3x24 timer, mens hans sag bliver forelagt for Udlændingestyrelsen.

**

 

Butikstyv på spil i Normal-butikker

Søndag kl. 11.08 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en butiksvagt, der havde pågrebet en butikstyv ved Telefontorvet i Aarhus. Vagten havde fået et opkald fra et butiksansat i Normal, hvor en mand netop var løbet fra stedet efter at have stjålet en el-tandbørste i butikken på Ryesgade og en hårtrimmer i butikken på Telefontorvet.

Vagten fik et godt signalement af manden, som han kort efter spottede ved Spejdersport. Den 28-årige rumænske mand var i besiddelse af de to stjålne genstande, og han blev tilbageholdt af vagten, indtil politiet ankom. Manden erkendte begge tyverier og fik en straksbøde på 1000 kroner.

**

 

Brand i bil

Østjyllands Politi modtog søndag kl. 23.50 en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt på en parkeringsplads på Snogebæksvej i Aarhus V. Da politiet ankom til stedet stod bilen i flammer, og brandvæsnet ankom kort efter og påbegyndte slukningsarbejdet. Tæt på den brændende bil holdt der en anden bil, der havde fået knust en rude, men ilden havde ikke fået fat i denne bil.

De foreløbige undersøgelser på stedet tyder på, at branden havde været påsat. Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set nogle personer ved parkeringspladsen umiddelbart før kl. 23.50. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

 

16-årig dreng sigtet for brandstiftelse

Søndag kl. 21.45 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var sat ild til nogle poser med tøj, der var placeret under et halvtag mellem Meny og Danmission Genbrug på Hovedgade i Rønde. De to anmeldere havde hurtigt fået slukket branden og var derefter fulgt efter en person, som de mente kunne være gerningsmanden.

Efter aftale med politiet foretog de en civil anholdelse og tilbageholdt vedkommende, indtil patruljen nåede frem. Den 16-årige dreng blev anholdt og sigtet for forsætlig brandstiftelse. Da branden hurtigt var blevet slukket, medførte den kun mindre sodskader på væggen op ad Meny.

**

 

Brand i autoværksted

Søndag kl. 09.21 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om brand i et autoværksted på Rudolfsgårdsvej i Viby. Da patruljen ankom til stedet var branden mere eller mindre slukket og brandvæsnet var i færd med at lufte ud. Det viste sig, at branden formentlig var opstået i nogle el-batterier, der havde ligget til opladning på et kontorbord.

**

 

Færdsel

Søndag kl. 08.15 skete der et færdselsuheld på Viby Ringvej i Viby. En 23-årig kvindelig bilist skulle svinge fra Viby Ringvej mod Ormslevvej og påkørte i den forbindelse et lyssignal. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Søndag kl. 11.33 blev en 38-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Østervangsvej i Randers.

Søndag kl. 13.59 skete der et færdselsuheld på Holmbjergvej i Knebel. En 70-årig mand kom kørende i en tuk tuk og mistede herredømmet, så tuk tuk’en ramte fortovet og væltede. Der skete mindre materiel skade, men den 78-årig kvinde, der sad som passager, blev kørt til skadestuen for at blive tjekket. Hverken hende eller den 70-årige mand var dog umiddelbart kommet noget til.

Søndag kl. 16.42 blev en 41-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hobrovej i Randers.

Søndag kl. 18.39 skete der et færdselsuheld på Drammelstrupvej i Solbjerg. En 19-årig mandblist bilist kom kørende ad Drammelstrupvej, da han mistede herredømmet over bilen og ramte en anden bil, ført af en 55-årig kvinde, hvorefter han kørte ud i rabatten og ramte et træ. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet.

Søndag kl. 20.14 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Randersvej i Trige.

Søndag kl. 20.59 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. En 26-årig mandlig bilist påkørte en anden bil, ført af en 23-årig kvinde. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Natten til mandag kl. 00.55 blev en 38-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og for besiddelse af narko, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Ymersvej i Randers NV begået søndag den 28/6 kl. 11.30
  • På Alphavej i Højbjerg begået mellem fredag den 26/6 kl. 16.00 og søndag den 28/6 kl. 18.00
  • På Vidtskuevej i Viby J begået søndag den 28/6 kl. 23.09
Kilde: Østjyllands Politi