Østjyllands Politi: Nyt fra Hadsten - tirsdag den 30. juni


Hadsten er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.00 i Retten i Randers fire syriske familiemedlemmer – tre mænd på henholdsvis 24, 28 og 47 år og en 44-årig kvinde.

De sigtes for i forening at have begået i alt otte forhold i Grenaa vedrørende vold, kvalificeret vold, psykisk vold, trusler om vold og medvirken til falsk anmeldelse. Altsammen vedrørende et femte familiemedlem og dennes samlever.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 11.00 i Retten i Randers en 35-årig polsk mand, der blev anholdt i lørdags i forbindelse med en voldssag. Det viste sig, at han var efterlyst i Polen, og han fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling og efterfølgende udlevering til Polen.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 13.00 i Retten i Randers en 24-årig rumænsk mand, der sigtes for butikstyveri i Føtex på Mariagervej i Randers NV søndag eftermiddag (se nedenstående fra mandagens døgnrapport). Sagen har nu været forelagt Udlændingestyrelsen, der har truffet beslutning om, at manden skal udvises af Danmark med indrejseforbud i to år. Han fremstilles derfor i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling indtil udvisningen kan effektueres.

 

Fra mandagens døgnrapport

Søndag kl. 15.27 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Føtex på Mariagervej i Randers NV, hvor man havde tilbageholdt en butikstyv. En af butikkens medarbejdere havde hørt alarmen gå ved Scan Selv-kasserne og tog kontakt til en mand, som hun bad fremvise en kvittering. Manden viste en kvittering på en pakke køkkenruller og to pakker morgenmadsprodukter – hvoraf den ene var åbnet. Dette undrede medarbejderen sig over, og hun spurgte derfor manden, hvad han havde i sin sorte sportstaske, der så ret fyldt ud. Manden åbnede derefter selv sportsasken, der var fyldt med make up og deodoranter til en værdi af godt 4000 kroner.

Medarbejderen bad manden følge med ind i baglokalet, hvorfra der blev ringet efter politiet. Den 24-årige rumænske mand blev anholdt og sigtet for butikstyveri og fik en straksbøde på 8000 kroner. Manden forklarede, at han havde været i Danmark i fem dage og forsøgte at finde arbejde som chauffør. Manden vil nu være tilbageholdt i op mod 3x24 timer, mens hans sag bliver forelagt for Udlændingestyrelsen.


**

 

Kvinde manglede ca. 36.000 kroner

Mandag morgen ringede en 42-årig kvinde til Østjyllands Politi for at anmelde, at hun havde mistet i omegnen af 36.000 kroner, der muligvis var blevet stjålet fra hendes taske i tidsrummet mellem kl. 15.00 og kl. 23.00 søndag. Hun forklarede, at hun havde hævet pengene fra sin opsparing, da hun frygtede at bankerne ville lukke som følge af Corona.

Kvindens opkald til politiet kom, umiddelbart inden døgnrapporten blev sendt ud, og kvinden havde altså ikke nået at læse, at Østjyllands Politi søndag havde fået en henvendelse fra en 59-årige kvinde, der, på en gåtur gennem Haveforeningen Trillegården i Aarhus V, havde fundet en grøn, gennemsigtig pose med godt 35.000 kroner i.

Det viste sig, at det var de penge, som den 42-årige kvinde havde mistet. Hvordan pengene var havnet i en hæk ved haveforeningen er dog uklart, men pengene vil nu blive udleveret til rette ejer – dog fratrukket en findeløn, som den 59-årige kvinde skal modtage.

**

 

Vaks nabo sendte indbrudstyv i armene på politiet

Mandag kl. 13.32 bemærkede en 42-årig mand, at døren ind til naboens lejlighed på Kirkegade i Randers stod åben. De 42-årige mand vidste, at naboen ikke var hjemme og gik derfor hen og råbte ind i hans lejlighed, hvorefter en ukendt mand kom hen til hoveddøren og oplyste, at han hed Per og at han ledte efter nogen, hvorefter han gik ind i lejligheden og lukkede døren bag sig.

Den 42-årige mand besluttede sig for at ringe til lejlighedens 70-årige beboer, der kunne oplyse, at han ikke ventede besøg og at han i øvrigt ikke kendte nogen, der hed Per. De aftalte, at den 42-årige skulle blive og holde øje med vedkommende, der nu befandt sig inde i lejligheden.

Kort efter gik den ukendte mand ud af lejligheden og ned på gaden i samme øjeblik som lejlighedens beboer kom til stedet. Sammen med sin 42-årige nabo gik de efter den ukendte mand, mens de ringede til politiet, der kort efter kunne anholde manden på Tørvebryggen. Den 52-årige mand blev sigtet for indbrud i lejlighed.

**

 

Tricktyv på spil i det nordlige Aarhus

Mandag fik Østjyllands Politi to anmeldelser vedrørende tricktyveri, hvor det formodes, at der er tale om den samme gerningsmand.

Kl. 09.10 bankede manden på hos en 83-årig kvinde på Spangsvej i Risskov og oplyste hende om, at han skulle aflæse varme i stuen. Han var kortvarigt gået ind i køkkenet, men gik igen, da kvinden sagde, hun ville kontakte viceværten.

Kl. 12.15 bankede den samme mand formentlig på hos en 76-årig kvinde på Abildgade i Aarhus N. Her oplyste han, at han var fra boligforeningen og skulle undersøge en vandskade og måle trykket på en radiator. Her slap han afsted med nogle tusinde kroner, der var taget fra en pung, som lå i en taske.

Østjyllands Politi opfordrer særligt de ældre borgere til ikke at lukke personer ind, som man ikke kender. Hvis en person udgiver sig for at være håndværker eller lignende, så bed om at få lov til at se noget ID på vedkommende.

**

 

Slidte dæk og dårlig attitude

Mandag kl. 21.36 standsede en patrulje på Tordenskjoldsgade i Aarhus en bil for at fortage et rutinetjek. I bilen sad der en 21-årig mand bag rattet og en 21-årig mand på passagersædet. Efter gennemgang af bilen blev den 21-årige fører sigtet for at køre med nedslidte fordæk. Undervejs blev den 21-årige passager mere og mere forstyrrende og udviste en dårlig attitude over for betjentene.

Han smed blandt andet et cigaretskod på jorden lige foran den ene af betjentene, der bad ham samle det op med det samme, da han ellers ville blive sigtet for miljøloven. Da manden steg ud af bilen begyndte han at råbe op og fægte med arme og ben mod andre trafikanter. Betjentene oplyse ham om, at han ville ende med at blive anholdt, hvis han fortsatte. Han satte sig dog ind i bilen, der kørte videre.

Kort efter kunne betjentene dog se, at manden nu hang ud af vinduet og råbte højlydt efter nogle studenter, der kom gående forbi. Betjentene standsede derfor bilen igen, og den 21-årige passager blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

**

 

Faldt af vandscooter

Mandag kl. 18.02 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand var faldet i vandet fra en vandscooter ud for Badevej i Risskov. Der havde siddet to personer, en 28-årig mand og en 25-årig mand, men den 25-årige var faldet af og hans 28-årige kammerat kunne ikke finde ham igen. Østjyllands Brandvæsen fik sendt en båd i vandet, og den 25-årige blev efter ca. 20 minutter fundet og reddet op. Han havde det fint efter omstændighederne.

**

 

Tre unge butikstyve

Mandag kl. 14.06 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Føtex på Dytmærsken i Randers, hvor en vagt havde tilbageholdt tre unge butikstyve. Vagten havde bemærket de tre drenge, da de gik ind i butikken og kunne se, at de stoppede op ved en køledisk, hvorfra en af dem tog to wraps og en sodavand, hvorefter de gik ind i butikken.

Da de nåede elektronikafdelingen bemærkede vagten, at de to andre drenge stillede sig foran den tredje og forsøgte at dække for ham, mens han puttede de to wraps og sodavanden ned i sine bukser. Da drengene efterfølgende passerede kasselinjen, uden at betale for noget, tog vagten fat i dem og bad dem følge med ind i baglokalet, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Da politiet ankom blev den ene af de tre drenge, der var 18 år, sigtet for butikstyveri. Da de to medgerningsmænd begge var 14 år blev deres forældre kontaktet og de sociale myndigheder underrettet.

**

 

Aggressiv mand ved banegården

Mandag kl. 21.47 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået uroligheder på Banegårdspladsen i Aarhus, hvor en mand havde råbt og skubbet til en tilfældig borger. Da betjentene ankom til stedet fik de kontakt til en vagt, der havde tilbageholdt manden, der nu sad på en stol.

Da han så betjentene, rejste han sig hurtigt op fra stolen og begyndte at råbe af dem, og da han blev bedt om at holde sig ro, slog han ud med sin ene arm. Den 27-årige mand blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

**

 

Brand på gård

Mandag kl. 08.05 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i et elskab på en gård på Rigtrupvej i Rigtrup, Hadsten. På gården befandt der sig ca. 2400 søer og 5-6000 smågrise, og politiets og brandvæsnets indsatsledere forsøgte med pulverslukkere at dæmpe branden, indtil slukningskøretøjerne kom frem, i håb om, at den ikke ville sprede sig til staldene. Det lykkedes dog ikke, og branden fik fat i den ene længe, hvorefter man påbegyndte flytning af grisene. Branden kom under kontrol og efterslukningsarbejdet fortsatte til efter middag. Der blev ikke behov for aflivning af grise, men enkelte personer blev tjekket for mulig røgforgiftning.

**

 

Brand i altankasse

Mandag kl. 16.29 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var ild i en altankasse på Dr. Lassens Gade i Randers C. Det viste sig, at beboeren formentlig havde tømt en skål med tændt pibetobak ned i sin plastikaltankasse, der begyndte at brænde. Branden blev dog hurtigt slukket, og ingen personer kom noget til.

**

 

Brand i togvogn

Mandag kl. 14.21 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en togvogn på Højvangskolen på Klokkeskovvej i Stavtrup, Viby J. Da politiet ankom til stedet, havde brandvæsnet allerede slukket branden og var kørt fra stedet igen. Årsagen til branden er endnu ukendt.

**

 

Brand i gummiged

Mandag kl. 09.34 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en gummiged på Plutovej i Grenaa. Da politiet ankom til stedet var ilden allerede slukket med vand fra et skib på kajen. Branden var formentlig opstået som følge af overophedning i noget mekanik.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 07.02 skete der et færdselsuheld i krydset Silkeborgvej/Vestre Ringgade i Aarhus C. En 61-årig mandlig bilist skulle svinge til venstre ad Vestre Ringgade, da han opkørte en 25-årig kvindelig cyklist, det var på vej ligeover i krydset ad Silkeborgvej. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet.

Mandag kl. 07.19 skete der et færdselsuheld i krydset Vejlby Ringvej/Kongevellen i Aarhus N. To biler, ført af henholdsvis en 30-årig kvinde og en 30-årig mand, stødte sammen i krydset. Parterne var ikke helt enige om, hvem der var skyld i uheldet, der kun medførte materiel skade på bilerne.

Mandag kl. 11.02 blev en 64-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Skolegade i Randers SØ.

Mandag kl. 16.11 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Hinnerup. En 59-årig mandlig bilist har forklaret til politiet, at han kørte i anden vognbane, da han blev overhalet indenom af en hvid kassevogn, der efterfølgende pressede ham mod venstre og foretog en hård opbremsning, så den 59-årige måtte bremse hårdt op for at undgå sammenstød, hvorefter en tredje bil, ført af en 20-årig mand, der kom kørende bagfra ikke kunne nå at bremse og derfor kørte ind i den 59-åriges bil. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet, men føreren af den hvide kassevogn var kørt fra stedet.

Mandag kl. 16.55 blev en 39-årig mandlig knallertkører anholdt og sigtet for narkokørsel, spirituskørsel og kørsel uden førerret og uden forsikring, da han blev standset på Smedegade ved Tranebjerg på Samsø. Manden fik desuden konfiskeret sin knallert, da det ikke var første gang, han blev taget i at køre påvirket.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Spangsvej i Risskov begået mandag den 29/6 kl. 09.10
  • På Abildgade i Aarhus N begået mandag den 29/6 kl. 12.15
  • På Kirkegade i Randers C begået mandag kl. 13.32
  • På Præstetoften i Beder begået mellem mandag den 22/6 og søndag den 28/6 kl. 12.00
  • På Kornbakke Allé i Aarhus N anmeldt mandag den 29/6 kl. 15.40
  • På Grønnegade i Aarhus C begået mellem lørdag den 27/6 kl. 18.00 og mandag den 29/6 kl. 14.50
  • På Vidtskuevej i Viby begået mellem lørdag den 27/6 kl. 13.00 og mandag den 29/6 kl. 17.35
Kilde: Østjyllands Politi