Videnskaben bag øl: Foredrag om Carlsberg Laboratoriums banebrydende forskning

dato

Oplev et spændende foredrag om Carlsberg Laboratoriums bidrag til videnskaben og ølproduktionens udvikling. Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet og finder sted tirsdag den 19. november 2024 i Hadsten Bio. Hør om ølbrygning, gærudvikling og klimatolerante fødevarer.

Carlsberg Laboratorium, kendt for mere end blot ølbrygning, inviterer til et fascinerende foredrag, der udforsker laboratoriets banebrydende forskning og teknologiske fremskridt. Arrangementet livestreames fra Aarhus Universitet og byder på en dybdegående indsigt i laboratoriets arbejde med at forbedre både ølproduktion og naturvidenskabelig forskning.

Banebrydende videnskabelige opdagelser

Foredraget vil dykke ned i Carlsberg Laboratoriums historiske bidrag til videnskaben, herunder rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og den klik-kemi, som Morten Meldal blev tildelt Nobelprisen for i 2022. Forskningsleder Birgitte Skadhauge og brygmester Erik Lund vil dele deres ekspertise og fortælle om forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning.

Smag og teknologi

Deltagerne vil få mulighed for at smage fem udvalgte øltyper, der præsenteres under foredraget. Derudover vil der være fokus på udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen. Foredraget vil også præsentere den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, der kan forbedre planter i forskellige klimaforhold.

Praktisk information

Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 18:45
Sted: Hadsten Bio, Nørregade 6, 8370 Hadsten
Entré: 30 kr. (inkl. smagsprøver)
Læs mere om foredraget på ofn.au.dk/abstract/158



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut